Clover Club

Clover Club cocktail

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop
De Clover Club is een heerlijke zachte gin cocktail op basis van frambozen, gin en citroen. Door eiwit te gebruiken krijgt de cocktail een lekkere zachte smaak.
Glas Martiniglas
Smaak Fruitig
Bereiding Moeilijk
Sterkte Sterk
Tijd 8 min
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

  • Gin 45 ml
  • Frambozen (gemuddeld) 5 stuks
  • Citroensap 20 ml
  • Suikersiroop 5-10 ml
  • Eiwit O.b.v. een half ei
  • Garnering: frambozen 3 stuks

benodigdheden

  • shaker
  • barmaatje
  • Citroenperser
  • muddler
  • garneerprikker

Instructies

  • Begin met een shaker waar je 5 frambozen in muddlet
  • Voeg de helft van het eiwit toe, wil je veel schuim gebruik dan het eiwit van een heel ei
  • Voeg met een barmaatje 45 ml gin, en 20 ml versgeperste citroensap en 5-10 ml suikersiroop
  • Even krachtig shaken en even proeven
  • Hierna shake je nog een keer maar dan met ijsblokjes om de cocktail koel te maken
  • Uitschenken met een zeefje (double strainen) zonder ijs in een classy martiniglas
  • Garneer met 3 frambozen aan een cocktailprikker
Clover Club ingredienten
  

Tip: garneer met 3 frambozen op het glas

Clover Club stap voor stap

Cocktail met frambozen

Frambozen zijn een heerlijke smaakmaker in cocktails. Deze Clover Club is een van de bekendste cocktails met frambozen en hij ziet er ook nog eens fancy uit. Omdat je verse frambozen gebruikt moet je muddlen in het glas.

De frambozen geven de cocktail een licht zurige smaak zeker ook omdat je ook citroensap gebruikt in deze cocktail. Daarom voeg je suikersiroop (5-10 ml) toe zodat de smaak in balans komt.

Mooi wit kraagje

Het eiwit in deze cocktail zorgt voor een mooi, wit laagje dat de cocktail een zachte smaak geeft. Om het witte kraagje te krijgen gebruik je eiwit. Wil je een klein subtiel laagje dan is eiwit van een half ei genoeg. Wil je een groter eiwit laagje dan gebruik je per cocktail het eiwit van 1 ei.

Double strainen

In de frambozen zitten veel kleine pitjes. Deze wil je niet in je cocktail. Als je uitschenkt uit de shaker gebruik je een extra zeefje. Dit heeft double strainen. Zo voorkom je dat er geen pitjes of pulp van de frambozen in je strakke cocktail komen.

Zomerse cocktail met frambozen

De French Martini is een mooie zomerse cocktail op basis van vodka, frambozen en ananas. Bekijk hier het recept van de French Martini

cocktail french martini
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Wat vind jij van deze cocktail?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel het recept