Dead Man’s Chest

Dead Man's Chest

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Dead Man's Chest
Dead Man’s Chest

Na het drinken van deze Dead Man’s Chest hebben piraten hun onleesbare schatkaart niet meer nodig. Als je deze goudkleurige cocktail op de juiste manier maakt, loop je namelijk recht op je schat af. Moet je wel precies de juiste verhoudingen gebruiken!

NB: dit was het winnende recept van onze winactie. De naam en het recept zijn bedacht door Maurice van der Laan, ook wel bekend onder de piratennaam “Morris Lane”. Uiteraard voegden we deze mooie cocktail graag toe aan onze site!

Wat zit er in de Dead Man’s Chest?

Mocambo rum (45 ml)
Almond siroop (7,5 ml)
1 barlepel honing
Verse limoensap (3/4 van een limoen)

Hoe maak je de Dead Man’s Chest?

Voor de Dead Man’s Chest gebruikte ik een mooi en stoer glas met kristalpatronen. Je maakt de cocktail in je glas. Begin met het glas voor de helft met ijs te vullen. Voeg daarna met een barmaatje 1,5 deel donkere rum toe gevolgd door 7,5 almond siroop (amaretto mag ook voor de amandel smaak) en vers sap van 3/4 limoen. Daarna voeg je met een barlepel honing toe. Daarna ga je met de barlepel stirren. Als het goed is krijg je een goudkleurige cocktail. Voeg hierna als garnering nog 2 limoentjes toe in je glas en je kunt op zoek naar je schat!

Fruitige variant

De basis van deze cocktail is ook erg lekker om te combineren met ananassap of passievruchtsap. Je krijgt dan een cocktail die smaakt als een fruitige tiki. Gevaar is wel dat je hiermee de schat niet gaat vinden…

Andere piratencocktails met donkere rum

Voor de winactie maakten we nog 3 andere piratencocktails zoals de Black Pearl, de Dark Ginger en de Pirate Mojito. Bekijk ze allemaal in onze blog.

Wil je de Dead Man’s Chest ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Deel je zelfgemaakte Dead Man’s Chest via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate