Strawberry Cheesecake
User Avatar
door Bart

Wist je al dat je een cheesecake ook kunt drinken? De Strawberry Cheesecake is mijn favoriete toetje onder de cocktails! NB: cocktailrecept ook als filmpje te bekijken!

Strawberry Cheesecake
Strawberry Cheesecake
Wist je al dat je een cheesecake ook kunt drinken? De Strawberry Cheesecake is mijn favoriete toetje onder de cocktails! En dat is niet voor niks, want deze cocktail smaakt ook als het gelijknamige toetje. De cocktail variant ziet er bovendien iets sierlijker uit dan de eetbare cheesecake. Heerlijk dus om een etentje mee af te sluiten in stijl.

YouTube Cocktailicious

Wat heb je nodig voor de Strawberry Cheesecake?

Yoghurt Likeur (Bols) (1,5 deel)
Strawberry Likeur (Bols) (0,5 deel)
Limoen (sap van limoenpartje)
Garneren met aardbei

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Strawberry Cheesecake?

Deze cocktail maak je in het glas. Gebruik een mooi tumbler glas voor de helft gevuld met crushed ice. Voeg daarna met een barmaatje 1,5 yoghurt likeur toe en 0,5 deel aardbeien likeur. Niet te veel want dan wordt de cocktail te rood en moet zachtroze van kleur zijn. Als laatste voeg je nog wat limoensap toe van een kwartlimoentje. Roer in het glas met een barlepel zodat alles goed mengt en lekker koud wordt. Als laatste finishen met wat extra crushed ice en garneren met aardbei. Serveren met twee rietjes.

Ook lekker als shot!

De Strawberry Cheesecake is het grote broertje van het Mona Toetje. Zelfde bereidingswijze, alleen dan gebruik je een shaker en schenk je uit in shotglazen.

Deel je zelfgemaakte Strawberry Cheesecake via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate