Brazil Libre
User Avatar
door Bart

Brazil Libre (Brazilie vrij) is een cocktailrecept die behoort tot de zogenaamde longdrinks. Het is een afgeleide van de wereldbekende Cuba Libre. Met - je raadt het al - in plaats van Cubaanse rum, de bekende Braziliaanse rum: Cachaca. Geeft de drank een verrassend andere smaak.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Brazil Libre
Brazil Libre
Brazil Libre (Braziliรซ vrij) is een cocktailrecept die behoort tot de zogenaamde longdrinks. Het is een afgeleide van de wereldbekende Cuba Libre. Met – je raadt het al – in plaats van Cubaanse rum, de bekende Braziliaanse rum: Cachaca. Geeft de drank een verrassend andere smaak.

Wat heb je nodig voor een Brazil Libre?

Cachaca (1 deel)
Cola (2,5 deel)
Limoen (halve limoen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Brazil Libre?

Wrijf een stukje limoen over de rand van een longdrink glas. Knijp de limoen uit in het glas en gooi de uitgeknepen limoen erbij. Vul het glas tot de helft met ijsblokjes. Schenk hierover met een barmaatje 1 deel cachaca. Als laatste aanvullen met ca 2,5 delen cola en garneren met limoenschijfje en even kort roeren met barlepel.

Deel je zelfgemaakte Brazil Libre via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate