10+ lekkere cocktails met tequila

Met Tequila kun je lekkere cocktails maken zoals verschillende soorten Margaritas. Een andere tequila die momenteel erg populair is, is de Paloma. Als je van zoet en fruitig houdt is de Tequila Sunrise een logische keuze. En de Sunset in Cancun is een cocktail met tequila en perziksap. Dus houd je van tequila, probeer dan één van deze cocktails.

Waar wordt Tequila van gemaakt?

Tequila is een Mexicaanse sterke drank die gedestilleerd wordt uit het sap van de agave. Tequila wordt gemaakt in de Mexicaanse regio Santiago de Tequila (ligt in Jalisco). Er bestaan verschillende soorten tequila: plata (doorzichtig), reposado (kort gerijpt) en añejo (langer gerijpt). De gerijpte tequila is wat zachter qua smaak.

Welke tequila merken zijn er? 

Los nog van de soorten zijn er veel tequila merken in verschillende prijsklasses. Sierra (die met het rode hoedje) en Sauza zijn het makkelijkst verkrijgbaar. Wil je een wat zachtere premium tequila ga dan voor Altos, Don Julio of Patrón.

Bekijk het aanbod in tequila.

Wat is jouw favoriete tequila cocktail?

Er zijn natuurlijk nog veel tequila cocktails. Wat is jouw favoriete tequila cocktail? Mail je favoriete cocktailrecept (graag met zelfgemaakte foto) naar cocktails@cocktailicous.nl of deel hem op Instagram met #Cocktailicious of tag ons @cocktailicious. Vinden we leuk!