Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Tequila Sunrise
Tequila Sunrise

Tequila Sunrise betekent in het Engels zonsopgang van tequila. Het is een kleurige zomercocktail die iedereen wel eens op vakantie heeft gedronken. Je maakt de Tequila Sunrise van vruchtensap, grenadine en tequila. De naam is afkomstig van de kleur, omdat het drankje de geel-oranje kleuren van een zonsopgang (sunrise) heeft. De uitdaging van deze cocktail zit dus niet zozeer in de smaak, maar in de kleuropbouw.

Wat heb je nodig voor een Tequila Sunrise?

Tequila (1 deel)
Sinaasappelsap (2,5 delen)
Grenadine
Scheutje limoen of citroensap

Hoe maak je de Tequila Sunrise?

De basis van de Tequila Sunrise kun je maken in een shaker of in het glas. Meest logisch en efficiënt is in het glas. Gebruik bij voorkeur een mooi lang longdrink glas of een hurricane glas gevuld met met ijsblokjes. 1 deel tequila, 2,5 deel sinaasappelsap en een half deel limoensap. Goed roeren met een barlepel. Hierna giet je op gevoel de grenadine in het midden van het glas. De zwaartekracht doet daarna zijn werk. De grenadine zakt omdat het zwaarder is naar beneden en geeft een mooi kleureffect. Garneren met een sinaasappelschijfje. Tequila Sunrise! Een zonsopgang in je cocktailglas.

PS: de klassieke variant maak je met sinaasappelsap, maar je kan met deze cocktail ook varieren met andere sappen als perziksap, meloensap of ananassap.

Deel je zelfgemaakte cocktail via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate