User Avatar
door Bart

De Tequila Sunrise is een mooie, fruitige cocktail. Door de grenadine krijgt de cocktail een mooie rood-oranje zonsopgang in je glas!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Deze cocktail scoort 4.14 ⭐️ (43x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Longdrinkglas
Smaak Fruitig, Zoet
Bereiding Makkelijk
Sterkte Gemiddeld
Drank Tequila
Tijd 4 minutes
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

  • 30 ml Tequila
  • 60 ml Sinaasappelsap
  • 10 ml Grenadine
  • Garnering: sinaasappel

Benodigdheden

  • barmaatje

Bereidingswijze

  • Bereiden in het glas

Instructies

  • Gebruik een mooi longdrink glas gevuld met ijs
  • Voeg 30 ml tequila in je glas met een barmaatje en vul je glas met sinaasappelsap
  • Voeg ca 10 ml grenadine toe in het midden van het glas (niet roeren!)
  • Terwijl je wacht op de mooie gloed garneer je met sinaasappelpartje en mooi rood fruit passend bij de cocktail zoals aalbesjes
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Tip: voeg de grenadine als laatste toe voor de mooie kleurovergang in deze cocktail. De zwaartekracht doet daarna zijn werk. Omdat de grenadine qua dichtheid zwaarder is zakt deze naar de bodem van het glas.

Vang het pulp van je sinaasappel op met een zeefje
De grenadine voeg je toe in het midden van je cocktailglas

Zonsopgang in je cocktailglas

Tequila Sunrise betekent zonsopgang van tequila. Het is een kleurige zomercocktail die iedereen wel eens op vakantie heeft gedronken. Je maakt de Tequila Sunrise met sinaasappelsap, grenadine en tequila. De naam is afkomstig van de kleur, omdat het drankje de geel-oranje-rode kleuren van een zonsopgang (sunrise) heeft. De uitdaging van deze cocktail zit dus niet zozeer in de smaak, maar in de gelaagde kleuropbouw.

Gebruik een mooi slank longdrinkglas. Dit vergroot het effect van je zonsopgang.

Welke tequila kies je?

Er zijn natuurlijk veel tequila merken in verschillende prijsklasses. Sierra (die met het rode hoedje) en Sauza zijn het makkelijkst verkrijgbaar. Wil je een wat zachtere premium tequila ga dan voor Altos, Don Julio of Patrón.

Liever een alcoholvrije Tequila Sunrise?

Wil je de Tequila Sunrise alcoholvrij maken? Dat kan gebruik dan Mockinbird een alcoholvrije agave. Leuke naam hij is vernoemd naar de gelijknamige vogelsoort die andere vogels imiteert.

Andere bekende zomerse cocktails

De Sex on the Beach is natuurlijk ook een superbekende zomerklassieker onder de cocktails. Bekijk hier ons cocktailrecept van de fruitige Sex on the Beach. Ook de Blue Lagoon staat standaard op de cocktailkaart als op iedere tropische vaka

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate