sex on the beach cocktail

Wil je zelf een Sex on the Beach maken?

Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler.

Bekijk hier de Cocktail Set van BarDeluxe.
Bart
De Sex on the Beach is het ultieme vakantiegevoel in een cocktailglas. Maar hoe maak je de Sex on the Beach cocktail nu zelf? Bekijk hier het originele recept.
Deze cocktail scoort 4.49 ⭐️ (127x beoordeeld)
Glass Hurricane
Smaak Fruitig, Zoet
Bereiding Gemiddeld
Sterkte Gemiddeld
Drank Vodka
Tijd 6 min
Aantal 1

Ingrediënten

 • Vodka 30 ml
 • Peach likeur 30 ml
 • Sinaasappelsap 90 ml
 • Cranberry sap 30 ml

Benodigdheden

 • Barmaatje
 • Barlepel

Bereidingswijze

 • Bereiden in glas

Instructies

 • Begin met een hurricane glas
 • Voeg met een barmaatje 30 ml vodka en 30 ml peach likeur toe
 • Vul het glas met ijs
 • Hierna voeg je sinaasappelsap toe tot je glas voor 90% gevuld is
 • Even roeren en daarna aftoppen met ca 30 ml cranberry sap
 • Hierna niet meer roeren en garneren met sinaasappel partje en rood cocktailkersje in het glas
Sex on the Beach ingredients
Giet de cranberry juice als laatste in het glas
Garneer met mooi fruit en een kersje

Tip: wil je een mooie kleurenovergang? Voeg de cranberry juice dan als laatste toe in het glas

Ontstaan van de Sex on the Beach cocktail

De Sex on the Beach vind zijn oorsprong in de jaren 80 in Florida. Tijdens de springbreak waren er veel wilde feesten op het strand waar uiteraard ook veel drank en seks bij kwam kijken. Als je kijkt naar de ingrediënten dan is deze cocktail waarschijnlijk ontstaan uit 2 andere cocktails: de Fuzzy Navel (vodka, peachtree en sinaasappelsap) en de Cape Codder (vodka en cranberrysap).

Populaire vakantiecocktail

De Sex on the Beach cocktail is met de Piña Colada en de Strawberry Daiquiri denk ik de meest bestelde vakantiecocktail. Met zijn tot de verbeelding sprekende naam is het echt een typische cocktail die je op ieder zonnig vakantieoord wel tegenkomt op de cocktailkaarten van de terrassen. De cocktail wordt – als er een beetje moeite voor gedaan wordt – geserveerd in een hurricane glas met tropische garnering en een kleurig parapluutje erbij.

Geen grenadine maar cranberry juice in dit recept

Vaak zie je in het recept van deze cocktail, dat hij gemaakt wordt met vodka, peach likeur, sinaasappelsap en grenadine. De grenadine geeft de cocktail een mooie rode gloed. Maar dit maakt de cocktail mierzoet. In het originele recept staat cranberry sap voorgeschreven. Dus gebruik cranberry sap als je deze cocktail zelf op de juiste manier wil gaan maken.

De Kuyper Peachtree likeur

Deze cocktail maak je met perziklikeur. Hiervoor gebruik je De Kuyper Peachtree. Een heldere, friszoete likeur op basis van zongerijpte perzikken die het goed doet in cocktails. Andere cocktails die je kunt maken met Peachtree zijn Fizzy Peachtree en de Bellini.

Fizzy Peachtree
Fizzy Peachtree

Garneer je Sex on the Beach met veel fruit zoals een sangria

Garneer deze fruitige cocktail lekker uitbundig zoals in een sangria. Gebruik lekker veel stukjes perzik, sinaasappel, cocktailkersje. Houd je niet in, waarom zou je. Je kunt ook nog passievrucht toevoegen of meloen.

Extra tropische versie met meloen

Wil je eens variëren met Sex on the Beach recepten? Dan raad ik de variant aan met meloen. In plaats van perzik likeur gebruik je meloen likeur en garneer met een mooi dun stukje oranje cantaloupe meloen in je glas.

Andere zomerse cocktail met sinaasappelsap

Wil je een andere zomerse cocktail maken met sinaasappelsap? Maak dan eens een Tequila Sunrise. Net zo zomers maar dan met tequila, sinaasappelsap en grenadine. Extra punten als je er een mooie rode vloed in krijgt van de sunrise!

Alcoholvrij: Virgin on the Beach

Wil je liever een alcoholvrije Sex on the Beach, ga dan voor de Virgin on the Beach. Deze cocktail maak je exact hetzelfde alleen dan zonder vodka toe te voegen.

Virgin on the Beach
Virgin on the Beach
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate