sex on the beach cocktail
User Avatar
door Bart

De Sex on the Beach is het ultieme vakantiegevoel in een cocktailglas.

Deze cocktail scoort 4.28 ⭐️ (183x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Hurricane
Smaak Fruitig, Zoet
Bereiding Gemiddeld
Sterkte Gemiddeld
Drank Vodka
Tijd 6 minutes
Aantal 1

Ingrediënten

Benodigdheden

 • Barmaatje
 • Barlepel

Bereidingswijze

 • Bereiden in glas

Cocktailrecept Sex on the Beach

 • Begin met een hurricane glas
 • Voeg met een barmaatje 30 ml vodka en 30 ml peach likeur toe
 • Vul het glas met ijs
 • Hierna voeg je sinaasappelsap toe tot je glas voor 90% gevuld is
 • Even roeren en daarna aftoppen met ca 30 ml cranberry sap
 • Hierna niet meer roeren en garneren met sinaasappel partje en rood cocktailkersje in het glas

Bekijk filmpje

Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

De Sex on the Beach is een fruitige zomercocktail met vodka, peachtree en perzik. Maak hem met een mooie kleurovergang met ons cocktailrecept.

Voor de kleurovergang giet je de cranberry juice als laatste in het glas
Garneer met mooi fruit zoals perzik, sinaasappel en een kersje

Tip: wil je een mooie kleurenovergang? Voeg de cranberry juice dan als laatste toe in het glas

Sex on the Beach maken

De Sex on the Beach cocktail is met de Mojito, Piña Colada en de Strawberry Daiquiri de meest bestelde vakantiecocktail. Met zijn tot de verbeelding sprekende naam is het echt een typische cocktail die je op ieder zonnig vakantieoord wel tegenkomt op de cocktailkaarten van de terrassen. De cocktail wordt – als er een beetje moeite voor gedaan wordt – geserveerd in een hurricane glas met tropische garnering en een kleurig parapluutje erbij. En hoe leuk is het om deze vakantiecocktail ook gewoon lekker zelf te maken als je thuis zit op je strandstoeletje!

Ontstaan van de Sex on the Beach cocktail
De Sex on the Beach vind zijn oorsprong in de jaren 80 in Florida. Tijdens de springbreak waren er veel wilde feesten op het strand waar uiteraard ook veel drank en seks bij kwam kijken. Als je kijkt naar de ingrediënten dan is deze cocktail waarschijnlijk ontstaan uit 2 andere cocktails: de Fuzzy Navel (vodka, peachtree en sinaasappelsap) en de Cape Codder (vodka en cranberrysap).

Geen grenadine maar cranberry juice in dit recept

Vaak zie je in het recept van deze cocktail, dat hij gemaakt wordt met vodka, peach likeur, sinaasappelsap en grenadine. De grenadine geeft de cocktail een mooie rode gloed. Maar dit maakt de cocktail mierzoet. In het originele recept staat cranberry sap voorgeschreven. Dus gebruik cranberry sap als je deze cocktail zelf op de juiste manier wil gaan maken.

De Kuyper Peachtree likeur

Deze cocktail maak je met perziklikeur. Hiervoor gebruik je De Kuyper Peachtree. Een heldere, friszoete likeur op basis van zongerijpte perzikken die het goed doet in cocktails. Andere cocktails die je kunt maken met Peachtree zijn Fizzy Peachtree en de Bellini.

Fizzy Peachtree
Fizzy Peachtree

Garneer je Sex on the Beach met veel fruit zoals een sangria

Garneer deze fruitige cocktail lekker uitbundig zoals in een sangria. Gebruik lekker veel stukjes perzik, sinaasappel, cocktailkersje. Houd je niet in, waarom zou je. Je kunt ook nog passievrucht toevoegen of meloen.

Tropische varianten

Wil je eens variëren met Sex on the Beach recepten? Dat kan op allerlei manieren.

 • Melon on the Beach: in plaats van Peachtree gebruik je meloen likeur in combinatie met ananassap. Garneer met een mooi stukje ananas of meloen in je glas.
 • Malibu on the Beach: in plaats van Peachtree gebruik je Malibu passievrucht. Garneren met een passievrucht in het glas.
 • Sunset in Cancun: zelfbedachte variant met tequila en perziksap in een martiniglas, bekijk ons cocktailrecept
 • Threesome on the Beach: naast vodka en peachtree voeg je nog tequila toe.

Veelvoorkomende fouten

Het maken van de Sex on the Beach cocktail lijkt makkelijk, maar toch gaat het vaak fout. De meest gemaakte fouten en tips om deze te voorkomen:

 • Grenadine. Te vaak nog wordt grenadine gebruikt bij deze cocktail. Niet alleen zie je dat direct aan de uitstraling (de grenadine mengt of zakt naar de bodem), maar de smaak van de cocktail wordt er ook enorm zoet van. De Sex on the Beach is niet rood, maar hoort een oranjerode “blozende” uitstraling te hebben. Hiervoor gebruik je cranberry juice;
 • Te veel sinaasappelsap. Ja het klopt dat je sinaasappelsap gebruikt in deze cocktail. Maar meet dit met een barmaatje af;
 • Geen peachtree. Peachtree is een belangrijke smaakmaker in deze cocktail. Zonder deze likeur is de smaak niet hetzelfde;
 • Te boozy. Te veel vodka en te veel Peachtree maakt deze cocktail niet lekkerder. Houd je aan de juiste hoeveelheden;
 • Alleen een sinaasappelschijfje of een parapluutje is echt te weinig voor de reputatie van deze cocktail. Deze fruitige cocktail verdient een uitbundige fruitige garnering!

Andere zomerse cocktail met sinaasappelsap

Wil je een andere zomerse cocktail maken met sinaasappelsap? Maak dan eens een Tequila Sunrise. Net zo zomers maar dan met tequila, sinaasappelsap en grenadine. Extra punten als je er een mooie rode vloed in krijgt van de sunrise!

Sex on the Beach mocktail

Kun je de Sex on the Beach ook alcoholvrij maken? Jazeker! Maak dan een Virgin on the Beach of “Safe” Sex on the Beach. Deze cocktail maak je exact hetzelfde alleen dan zonder vodka toe te voegen of je gebruikt een alcoholvrij alternatief.

Virgin on the Beach
Virgin on the Beach
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate