Welke cocktails kun je met vodka maken?

Met vodka worden veel bekende cocktails gemaakt. Van de Sex on the Beach, de Cosmopolitan, de Bloody Mary, de Moscow Mule tot de Espresso Martini. Vodka is vergeleken met andere sterke dranken neutraal qua smaak en is dus goed te gebruiken voor allerlei cocktails.

Vodka

Vodka wordt gedestilleerd uit water en granen zoals tarwe, gerst of rogge. Maar ook aardappels worden gebruikt. Het alcoholpercentage varieert tussen de 37,5 en 70 procent alcohol. Het woord “vodka” (of “wodka”) is Russisch voor watertje. Geen wonder dat de Russen het als water drinken. De sterke drank is populair in Rusland, Polen, Finland en Zweden. 

Welke vodka merken zijn er?

Veel gekochte vodka merken zijn Smirnoff en Absolut. Hoger aangeschreven qua kwaliteit staan Ketel One, Grey Goose, Beluga, Ciroc, Belvedere. 

Bij de keuze voor vodka kun je kiezen uit veel verschillende soorten vodka. Kwaliteitsverschil merk je in prijs en in smaak. Hoe hoger de kwaliteit (premium vodka’s) hoe zachter de smaak.

Wat is jouw favoriete vodka cocktail?

Er zijn natuurlijk nog honderden vodka cocktails. Wat is jouw favoriete vodka cocktail?
Mail je favoriete cocktailrecept (graag met zelfgemaakte foto) naar [email protected] of deel hem op Instagram met #Cocktailicious of tag ons. Vinden we leuk!