pornstar martini cocktail
Bart
De Pornstar Martini of Martini Pornstar is de Pornstar onder de cocktails. Het is een fruitige martini cocktail met passievrucht en vanille vodka. Smaakt zacht als zijde.
Deze cocktail scoort 4.16 ⭐️ (353x beoordeeld)
Glass Martiniglas
Smaak Fruitig, Zoet
Bereiding Gemiddeld
Sterkte Gemiddeld
Drank Likeuren / Overig
Tijd 7 min
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

Benodigdheden

 • shaker
 • barmaatje

Bereidingswijze

 • Shake

Instructies

 • Gebruik een shaker
 • Voeg de helft eiwit toe van een ei in de shaker
 • Voeg met een barmaatje 30 ml vanille vodka, 45 ml passievruchtsap en 5 ml limoensap toe
 • Voeg ijs toe in de shaker voor je gaat shaken
 • Even krachtig shaken tot je een frostlaagje krijgt
 • Uitschenken zonder ijs in een gekoeld martiniglas
 • Snijd een passievrucht door midden en leg deze in het martiniglas
 • Opdienen met klein glaasje bubbels
pornstar martini ingredienten

Tip: voor de zachte smaak shake je deze cocktail met eiwit

Schenk de cocktail na het shaken uit in een classy martiniglas.
Garneer je Pornstar Martini met een halve passievrucht in het glas.

Wil je zelf een PORNSTAR MARTINI maken?

Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler.

Bekijk hier de Cocktail Set van BarDeluxe.

Pornstar Martini: cocktail vol passie

De Pornstar Martini is begonnen als de Maverick Martini (naar een louche club in Zuid Afrika waar de cocktail voor het eerst werd gemaakt met de inmiddels bekende ingrediënten). Daarna kreeg de cocktail zijn erotische naam “Pornstar Martini” vanwege de hoeveelheid passie en sexy uitstraling in de scene.

Vanille vodka

Belangrijk ingrediënt van deze cocktail is de vanille vodka. Deze kun je verkrijgen bij de betere slijter. Nog leuker is het om net zoals wij je eigen homemade vanille vodka te maken. Heel makkelijk: je gebruikt een fles vodka. Hierin doe je 1 opengesneden vanilleboon. Deze laat je twee dagen in de fles vodka en je hebt een heerlijke, zacht vanille vodka.

Geen vanille vodka in huis? Gebruik dan vanille siroop of 10 ml Licor 43 in combinatie met 20 ml vodka.

Passievruchtsap

Voor de passievruchtsap kun je het beste het merk Maaza (zie afbeelding van de ingredients) gebruiken. Dit is goed verkrijgbaar bij supermarkten (o.a. bij Jumbo en AH). Je kunt ook verse passievruchten gebruiken. Gebruik er dan 2 of 3, maar zorg er wel voor dat je de cocktail goed finestraint zodat er geen pitjes van de passievrucht in je cocktail terecht komen.

Hoort er eiwit in een Pornstar Martini?

Het antwoord hierop is ja en nee. Voor het schuimlaagje kun je als je thuis deze cocktail maakt eiwit gebruiken. Het eiwit laagje zorgt voor een mooi zacht schuimlaagje. De echte professionele bartenders gebruiken overigens Boiron puree (zure smaak) en voegen verse passievrucht toe. Hierdoor is er geen limoen en eiwit nodig want als je de puree shaket dan krijg je ook een mooi schuimlaagje.

Perfectserve

Ga voor een perfectserve en dien de Pornstar Martini op met een mini-glaasje bubbels. Dit hoeft dus geen champagneglas te zijn, maar kan ook in een lang, dun shotglaasje.
De pitjes van de passievrucht snijd je een klein beetje los en dien je op met een lepeltje of vorkje om het makkelijk te kunnen eten.

Hoe drink je een Pornstar Martini?

Als je weet hoe je deze cocktail bereidt dan is het ook goed dat je weet hoe je deze cocktail drinkt. Want hier is een vast ritueel voor. Goed om even te vertellen als je een Pornstar opdient.

 1. Begin met het uitlepelen van de passievrucht;
 2. Drink de champagne;
 3. Keep the best for last. Geniet van je cocktail;

Het idee is dat je eerst de passievrucht en de champagne drinkt. Daarna zijn de smaakpapillen helemaal klaar voor de sensationele smaakbeleving van de Pornstar Martini!

Zelfbedachte variaties op de Pornstar

Ik bedacht 2 varianten op de Pornstar. De Pornstar 43 White Chocolate is een winterse “guilty pleasure” variant met Licor 43 en Mozart white chocolate. En een Sparkling Pornstar met bubbels. Leuk bijvoorbeeld voor Oud & Nieuw.

Alcoholvrij: de Pornstar Virgin

Liever alcoholvrij? Maak dan een “Pornstar Virgin”. In plaats van vanille vodka gebruik je vanille siroop bij het shaken. Schenk er een shotglaasje alcoholvrije prosecco bij.

PS: ben je zwanger? Maak dan de Pornstar Virgin zonder eiwit. In plaats van eiwit kun je Aquafaba gebruiken. (het vocht van kikkererwten). Dit geeft ook een mooi schuimlaagje.

pornstar martini cocktail

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate