Welke cocktails kun je met gin maken?

Wie aan gin cocktails denkt, denkt aan de Gin Tonic. Maar er zijn nog veel meer lekkere gin cocktails. Wat te denken van de classy Martini, of Negroni? Of de Aviation, de Bramble of de Strawberry Basil Gin Martini. Vanwege zijn kenmerkende smaak herken ik vaak direct dat er gin in een cocktail zit. Al is het maar een druppeltje. Omdat gin zoveel verschillende soorten smaken kent, kun je veel kanten op met gin. Van citrus achtige cocktails, kruidige cocktails tot savoury.

Waar komt gin vandaan?

Gin wordt van origine gedestilleerd uit vergist graanbeslag waaraan jeneverbessen worden toegevoegd. De Britten claimen de gin, maar het zijn de Nederlanders die met de jenever de basis gelegd hebben voor gin. In Groot Brittanië heeft de gin zoals we die nu kennen zijn eigen weg gevolgd. De populariteit van gin zit ook in het feit dat er wel duizenden gins bestaan. Ieder met zijn eigen ingrediënten en bereidingswijze.

Welke gin merken zijn er?

Van gin merken kun je een encyclopedia maken zoveel zijn er. Internationaal bekende gin merken zijn: Bombay, Beefeater, Gordon’s, Hendrick’s, Tanqueray en last but not least Monkey 47. Maar het is natuurlijk ook leuk om een gin van Nederlandse makelij te proberen zoals: Bobby’s, Rutte, Loopuyt, Boomsma, Gin 1689, Sir Edmond, V2C en zo zijn er nog veel meer. 

Bekijk het ruime aanbod in gins

Wat is jouw favoriete gin cocktail?

Er zijn natuurlijk nog honderden cocktails met gin. Wat is jouw favoriete gin cocktail? Mail je favoriete cocktailrecept (graag met zelfgemaakte foto) naar [email protected] of deel hem op Instagram met #Cocktailicious of tag ons. Vinden we leuk!

.