Deze Gin Sour is friszuur met een zacht laagje van het eiwit en de kruidige smaak van steranijs. Echt een cocktail met sterambities!
Ingrediënten
- Gin 45 ml
- Citroensap 25 ml sap van halve citroen
- Grapefruitsap 20 ml van verse grapefruit
- Suikersiroop 10 ml
- Eiwit van 1 ei
- Steranijs
Benodigdheden
- Citroenperser
- shaker
- barmaatje
Bereidingswijze
- Dry shake met eiwit daarna met ijs
Cocktailrecept Gin Sour with starambitions
- Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
- Gebruik een shaker. Voeg nog geen ijs toe.
- Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete gin toe gevolgd door 10 ml suikersiroop
- Knijp nu met een citrusperser een halve citroen (25 ml) en daarna een kwart van een grapefruit (20 ml) in je shaker uit
- Voeg ook het eiwit toe en een steranijs om mee te shaken
- Stevig shaken. Je hebt nu een mooie schuimlaag
- Voeg nu ijsblokjes toe in de shaker en shake nog een keer met het ijs
- Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
- Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje. Garneer met steranijs in je cocktail
Tip: gebruik eiwit bij je sour. Dit geeft je sour een romige, zachte smaak.
Variant op de gin sour
Een gin sour maak je met gin, citroen, suikersiroop en eiwit. In deze Gin Sour met sterambities hebben we naast citroen ook grapefruit gebruikt en steranijs als extra smaakmaker.
Deze Gin Sour is kruidig van de steranijs en heb ik daarom gemaakt met Bobby’s gin. Dit is ook een wat kruidige gin met onder andere kruidnagel, koriander, citroengras en citrus.
Mooi wit kraagje? Begin met een dry shake
Wil je je sour een mooi wit kraagje geven? Dan moet je eigenlijk twee keer shaken. De eerste keer shake je met eiwit zonder ijsblokjes. Dit noemen ze een dry shake. Je krijgt dan veel schuim. Daarna shake je de cocktail nog een keer maar dan met ijs om je cocktail koud te maken.
Alcoholvrije tip
Als je wilt kun je deze cocktail ook prima alcoholvrij maken. Ik raad je aan om in plaats van gin Seedlip Spice 94 te gebruiken. Gebruik hiervan 60 ml ipv 45 ml gin.