Basil Smash

Basil Smash foto

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop
Basil Smash foto
Basil Smash

Er zijn maar weinig cocktails die hun naam zo veel eer aan doen als deze Basil Smash. Je maakt deze cocktail met basilicum, citroen, Rutte celery gin en een beetje suikersiroop. Maar om de smaak en uitstraling van deze cocktail te krijgen, zul je wel je best voor moeten doen!

Wat heb je nodig voor deze Basil Smash?

Rutte Celery Gin (1,5 deel)
Citroensap (sap van halve citroen)
Basilicum blaadjes (10-12)
Suikersiroop (10 ml)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je deze Basil Smash?

Om deze cocktail de smaak en uitstraling te geven van de groene basilicum zul je moeten muddlen. Gebruik min 8 basilicum blaadjes. Doe deze in een stevig cocktailglas waarin je goed kunt muddlen. Voeg hier het sap van een halve citroen aan toe. En ga nu flink muddlen. Vul nu een glas met ijs. Hierin giet je de gemuddelde sap door te double strainen (zodat je alle kleine basilicum blaadjes filtert en je een strakke cocktail houdt. Voeg nu de celery gin en een beetje suikersiroop toe. De suikersiroop brengt de cocktail in balans. Als laatste voeg je nog een paar basilicum blaadjes toe. Nog een keer goed roeren met een barlepel en je hebt een hele mooie Basil Smash met een unieke smaak. Benieuwd wat je ervan zult vinden!

Red Snapper

Eerder maakten we een Red Snapper met Rutte celery gin. Ook echt een aanrader. Check hier het cocktailrecept van de Red Snapper.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate