Espresso Martini

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Wil je zelf een Espresso Martini maken?

Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler.  Bekijk hier de Cocktail Set van BarDeluxe.
Ben jij een liefhebber van koffie en cocktails? Dan is deze Espresso Martini jouw cocktail! Laat de espresso maar alvast pruttelen en pak je shaker er maar bij!
Smaak Koffie
Bereiding Makkelijk
Sterkte Gemiddeld
Tijd 4 min
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

 • Koffielikeur 30 ml
 • Vodka 30 ml
 • Espresso 30 ml
 • Koffieboontjes
 • Optioneel: suikersiroop 5 ml

benodigdheden

Instructies

 • Zet een kopje espresso. Deze kun je warm gebruiken in je cocktail.
 • Giet hiervan met een barmaatje 1 deel (30 ml) in een shaker met ijs
 • Voeg koffielikeur (30 ml) en vodka (30 ml) toe
 • Even krachtig shaken tot er een frostlaagje op je shaker verschijnt
 • Uitschenken zonder ijs in je martiniglas
 • Garneren met 3 koffieboontjes in het glas
 • Dien de cocktail op met chocoladeboontjes
Espresso martini ingredienten

Perfectserve tip: als je deze Espresso Martini krachtig shaket, dan krijg je een mooi schuimkraagje bij het uitschenken. Hierop leg je de 3 koffieboontjes als garnering.

Het verhaal van de Espresso Martini

De Espresso Martini is – ondanks dat het één van de meest bekende cocktails is – nog een betrekkelijk jonge cocktail en stamt uit het begin van de jaren 80. Toen een vrouw aan een Londense bar kwam en vroeg om “something that wakes me up and then fucks me up” pakte de barman wat koffiebonen maakte een verse espresso en voegde hier vervolgens nog wat vodka en wat zoets aan toe. Een betrekkelijk makkelijke cocktail qua ingrediënten, maar een populaire topper als het gaat om smaak. En een echte oppepper! En zo werd de Espresso Martini geboren.

Something that wakes me up and then fucks me up. Het verhaal gaat dat de vrouw die met deze opmerking aan de bar ging zitten, niemand minder was dan topmodel Kate Moss.

Voor gezondheid, rijkdom en geluk

De garnering met 3 koffieboontjes heeft een mooie symbolische betekenis. De 3 koffieboontjes staan symbool voor gezondheid, rijkdom en geluk. Dus als je proost met deze cocktail, dan weet je waar je op moet proosten!

Variaties: koffie cocktails

Maak een Spaanse variant met Licor 43 of een Italiaanse variant met Amaretto. Daarnaast hebben we ook veel cocktails met koffielikeur. Bekijk hier onze koffie cocktails.

Koffielikeuren

Er zijn verschillende koffielikeuren die je kunt gebruiken. De bekendste zijn Kahlua en Tia Maria maar je hebt ook koffielikeur van De Kuyper, Bols en Boomsma. Altijd handig om in huis te hebben als je spontaan een Espresso Martini of bijvoorbeeld een Affogato Martini wilt maken.

Liever alcoholvrij?

Ben je op zoek naar een alcoholvrij cocktailrecept? Bekijk dan onze Virgin Espresso Martini die we gemaakt hebben met Lyre’s Coffee.

Virgin Espresso Martini
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Wat vind jij van deze cocktail?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel het recept