Martini Baby!

Martini cocktails

Martini cocktails

Als je aan de stereotype cocktail denkt, denk je vaak automatisch aan een cocktail die uitgeschonken en gedronken wordt uit een martini glas. Daarnaast zullen veel mensen bij de Martini direct denken aan de Dry Martini die 007 agent James Bond “shaken not stirred” bestelt. Ook bekend is de sensuele “Martini Baby” commercial van het vermouth merk Martini. Maar martini cocktails zijn meer dan deze stereotyperingen. Leuk aan martini cocktails vind ik de variëteit in smaak en in kleur. Daarom heb ik ze even mooi bij elkaar gezet.

Hoe maak je een martini cocktail?

Vergeet de hele shake of stir discussie rond de Dry Martini. Martini cocktails maak je met een shaker met ijs en je schenkt ze uit in een gekoeld martini glas. Qua hoeveelheid schenk je het glas nooit helemaal vol, maar max tot 80-90% van het glas, ik houd hier altijd de garnering voor aan. Ze zijn relatief makkelijk te bereiden. Je gebruikt de ingrediënten en shaket ze krachtig. In sommige gevallen, zoals bij de Pornstar, kan het lekker zijn om eiwit toe te voegen om een schuimkraag te krijgen in de cocktail.

NB: als je je martini in stijl wil drinken dan houd je je glas bij de schacht vast als je eruit drinkt.

Zoet en hartig

Martini cocktails kunnen zowel hartig als zoet gemaakt worden. Zo zijn de Dry Martini en de Gin Strawberry Basil Martini hartig. De Appletini, Pink Martini en de Pornstar zijn zoet. Ook de hoeveelheid alcohol ligt bij de zoete martini cocktails vaak wat lager. Qua drank gebruik je bij martini cocktails traditioneel gin of vodka.

Dry Martini

Dry Martini De enige echte Martini is natuurlijk de klassieke Dry Martini. De olijven en de olie zorgen voor een appetijtelijk hartige twist. Tikkeltje traditionele, maar sophisticated cocktail die zeker niet weggelegd is voor iedereen. Laat ik het zo zeggen, je moet er van houden!
2 delen dry gin
1 deel vermouth
garnering: prikker met 3 olijven
smaak: hartig

Andere lekkere martini cocktails

Pink Martini

Pink Martini
Pink Martini
Vanwege de opvallende roze kleur is de Pink Martini een signature cocktail van Cocktailious. De zwevende zilver fliebertjes van de silverstrike geven deze Martini een luxe en ook speelse uitstraling. Ook lekker als shot trouwens!
1 deel pink vodka
1 deel vodka
half limoentje (geperst)
garnering: limoenschijfje
smaak: zoet

Appletini

Appletini
Appletini
De Appletini maak je met Apple Sour likeur en vodka. Appelsap heb ik niet toegevoegd, want dit vertroebelt de uitstraling en de smaak (wordt vlakker).
1 deel vodka
1 deel apple sour likeur
half limoentje (geperst)
garnering: appelwaaier van een granny appel
smaak: zoet-zuur

Gin Strawberry Basil Martini

Gin Strawberry Basil Martini
Gin Strawberry Basil Martini
Een hele mond vol deze Gin Strawberry Basil Martini. En niet alleen qua naam maar vooral qua smaak. De verschillende ingrediënten passen verrassend goed bij elkaar en geven een mooie hartig-zoete smaak aan de cocktail.
1,5 deel gin
1 deel strawberry likeur
halve limoen (geperst)
zwarte peper
garnering: aardbei en/of basilicum
smaak: zoet-hartig

Pornstar Martini

Pornstar Martini
Pornstar Martini
En jawel hoor, daar is mijn favoriete Pornstar Martini weer!
1 deel vodka
2 delen passievruchtsap
scheut Monin vanille
eiwit
halve limoen (geperst)
garnering: passievrucht
smaak: zoete volle smaak

Berrytini

Berrytini
Berrytini

Deze mooie donkerrode Berrytini is de enige martini cocktail die alcoholvrij net zo lekker is als met alcohol! Vol rood fruit van verschillende bessen!
frambozen, blauwe bessen, bramen (blenden)
cranberry juice (1 deel)
lemon squeeze
garnering: bessen
smaak: ook zonder alcohol berry nice!

Wat is jouw favoriete martini cocktail?

Dit zijn nog lang niet alle martini cocktails. Wat is jouw favoriete martini cocktail? Let me know, mail naar [email protected]

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

populairste cocktails