De EsMa of Espresso Martini is de afgelopen jaren een van de meest populaire cocktails. En wij snappen wel waarom. Het is een cocktail die echt een oppeppend gevoel geeft en je vrolijk maakt. Deze reviver uit de jaren 80 doet het zowel goed bij het uitgaan als after dinner cocktail.

Op de Espresso Martini kun je heel makkelijk variรซren met likeuren zoals Licor 43 en Amaretto. In deze blog 3x superlekkere variaties op de Espresso Martini.

De Espresso Martini maak je met 30 ml vodka, 30 ml espresso (warm) en 30 ml koffielikeur. Even shaken en uitschenken in een martiniglas. Serveren met 3 koffieboontjes.

Esma met Amaretto

Voor deze versie vervang je de vodka voor 30 ml Amaretto. Dit shake je met 30 ml espresso en 30 ml koffielikeur. Garneren met kleine amaretti koekjes of bitterkoekjes.

Bekijk het volledige recept van de Amaretto Espresso Martini

Esma met Licor 43

Deze 43 Espresso Martini maak je met 30 ml Licor 43 (ook hier geen vodka). Ik heb hem klassiek gegarneerd maar als je iets zoekt dat past bij de Licor 43 neem dan bijvoorbeeld een klein stukje boterkoek dat je stijlvol aan het glas garneert.

Esma met Baileys Salted Caramel

Deze Salted Caramel Espresso Martini ziet er qua kleur het minste uit als een Espresso Martini. Dit komt door de lichtbruine creme kleur van de likeur van de Baileys Salted Caramel. Maar lekker dat ie is! Zeker met een garnering met een garnering met salted caramel popcorn.

Bekijk het volledige recept van de Salted Caramel Espresso Martini
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate