
Ingrediënten
- De Kuyper Crème de Café 30 ml
- Bailyes Salted Caramel 30 ml
- Espresso 30 ml
- Salted Caramel Popcorn
benodigdheden
- shaker
- cocktail prikker
- barmaatje
bereidingswijze
- shake met ijs
Instructies
- Zet een kopje espresso. Deze kun je warm gebruiken in je cocktail.
- Giet hiervan met een barmaatje 1 deel (30 ml) in een shaker met ijs
- Voeg koffielikeur (30 ml) en amaretto (30 ml) toe
- Even krachtig shaken tot er een frostlaagje op je shaker verschijnt
- Uitschenken zonder ijs in je martiniglas
- Garneren met salted caramel popcorn in een klein puntzakje aan het glas

Espresso Martini met Baileys salted caramel
Ben jij ook zo een liefhebber van salted caramel? Je hebt er van alles van. Salted Caramel chocola, Salted Caramel ijs, Salted Caramel stroopwafels, Salted Caramel popcorn. Dus toen ik de popcorn met salted caramel in de supermarkt zag bedacht ik een Espresso Martini met Baileys Salted Caramel. Een fles die ik nog in de kast had liggen. Altijd han-dig!

Wil je een Espresso Martini maken? Bekijk dan het originele recept met vodka, esprsso en koffielikeur van de Espresso Martini.
Garneren met salted caramel popcorn

Leuk om te garneren met klein puntzakje met salted popcorn
Wil je deze cocktail ook gezellig opdienen met salted caramel popcorn? Maak dan een klein puntzakje van papier (deze vouw je zoals je vroeger een pijltje vouwde) en doe hier 4-5 popcorn in. Deze bevestig je aan je martiniglas met een klein knijpertje. Te veel gedoe? Dan mag je er ook gewoon een gezellig bakje met popcorn naast zetten 😉
Nog meer inspiratie voor je Espresso Martini
In deze blog zie je nog 2 andere Espresso Martini’s. Met Licor 43 en een Salted Caramel Espresso Martini. Lees de blog: 3x variaties op de Espresso Martini
