Lemon Cheesecake Martini

Lemon Cheesecake Martini foto

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop
Lemon Cheesecake Martini foto
Lemon Cheesecake Martini

De Lemon Cheesecake Martini is een absolute aanrader voor de paasdagen. Voor deze cocktail hebben we het oubollige Advocaatje van je oma gepimpt in een Lemon Cheesecake Martini. Dus verras je oma met Pasen met deze originele zachtgele paascocktail!

PS: deze cocktail is wat lichter qua alcohol, dus kun je prima bij de paasbrunch opdienen.

Wat heb je nodig voor de Lemon Cheesecake Martini?

Advocaat (1,5 deel)
Melk (of vloeibare slagroom) (0,5 deel)
Vanille vodka (0,5)*
Limoen (sap van halve limoen)

1 deel = 30 ml

* deze kun je gewoon kopen, of zelf maken door vodka met een vanilleboon te “infusen” in een afgesloten wekpot.

Hoe maak je een Lemon Cheesecake Martini?

De advocaat mengt het beste met de andere ingrediënten als je een blender gebruikt. De limoen is het belangrijkst. Deze geeft de Lemon Cheesecake Martini zijn frisse smaak. Pers de sap van de limoen in de blender zonder ijs. Hierna voeg je met een barmaatje 1,5 deel advocaat en een scheutje melk toe. Daarna heb ik nog een half deel van mijn zelfgemaakte vodka met infused vanille gemaakt. Hierna slow blenden (laagste stand van de blender) tot je één mooi vloeibaar zachtgeel geheel krijgt. Voor het uitschenken kun je het eventueel nog shaken met ijs in een shaker zodat je het extra koud kunt maken. Uitschenken in een classy martiniglas. Gebruik een zeefje zodat er niet per ongeluk klonters in je glas terecht komen komen. Opdienen met limoen schijfje. Smeer deze uit over de rand van het martiniglas. Als laatste maak je er een inkeping in met scherp mesje voor de garnering. Zo proef je bij iedere slok de limoensmaak extra goed!

Deel je zelfgemaakte Lemon Cheesecake Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate