Affogato Martini
User Avatar
door Bart

De feestdagen komen er aan en dan wil je natuurlijk iets bijzonders voorschoten aan je gasten. Deze Affogato Martini is echt next level. En hij is nog makkelijk te maken ook! Belagrijkste ingrediënten: vanille ijs, Boomsma koffielikeur, vodka, espresso, en finishen met notatine!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct
Deze cocktail scoort 4.32 ⭐️ (35x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Martiniglas
Smaak Koffie, romig
Bereiding Makkelijk
Sterkte Gemiddeld
Drank Vodka
Tijd 4 minutes
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

  • Vanille ijs 2 bollen
  • Koffielikeur 15 ml
  • Vodka 15 ml
  • Espresso 15 ml
  • Koffieboontjes
  • Nogatine
  • Optioneel: karamelsiroop 2-3 druppels

benodigdheden

Instructies

  • Begin met een mooi dessertglas of martini glas waarin je twee scoop ijs doet
  • Zet een kopje espresso, hiervan gebruik je 20 ml (warm!)
  • Doe dit in een shaker (zonder ijs!) en voeg 15 ml Boomsma koffielikeur en vodka (15 ml) toe
  • Even goed shaken zodat het goed mengt
  • Schenk het uit over de bolletjes vanille ijs
  • Hou je van caramel voeg dan evt nog een paar druppels caramelsiroop toe
  • Garneren met nogatine en koffieboontjes in het glas
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Gebruik voor deze cocktail een martini glas of een mooi dessert glas.

Heerlijke cocktail voor de feestdagen met vanille ijs en Boomsma koffielikeur

De feestdagen komen er aan en dan wil je natuurlijk iets bijzonders voorschotelen aan je gasten. Deze Affogato Martini is wel echt next level, want op veel menukaarten van Italiaanse restaurant is de Affogato één van de meest populaire nagerechten. En hij is nog makkelijk te maken ook! Belangrijkste ingrediënten: vanille ijs, koffielikeur, vodka, espresso, en finishen met nogatine en van die lekkere chocolade koffieboontjes!

Ja de Espresso Martini kennen we allemaal wel natuurlijk. All time classic. En lekker na het eten. In het geval van de Affogato combineer je dus met ijs. Vanille ijs of bijvoorbeeld vanille caramel ijs.

Espresso: warm of koud toevoegen?

Het kan beide, warm en koud. Ga je voor traditioneel dan giet je de Espresso Martini warm uit over het ijs. Dit heeft ook mijn voorkeur. Door het temperatuurverschil blendt de koffiesmaak lekker met het vanille ijs.

Affogato is een Italiaans ijsdessert waarbij een bolletje vanille ijs overgoten wordt met hete espresso. Affogare betekent verdrinken in het Italiaans, zo “verdrinkt” het ijs in de espresso.

Zocht je het recept voor de Espresso Martini?

Ben je op zoek naar ons recept voor de Espresso Martini? Bekijk dan ons volledige cocktailrecept van de Espresso Martini.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate