White Russian

White Russian

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

White Russian
De White Russian is een bekende cocktail op basis van vodka, melk en kahlua. Je kunt hem maken in je eigen favoriete verhouding. En niet roeren! Anders wordt het een Mokka Russian!

Wat heb je nodig voor een White Russian?

Vodka (1 deel)
Kahlua (1,5 deel)
Volle melk (2 delen)

Hoe maak je de White Russian?

De White Russian zie je in veel verschillende verhoudingen. Soms half donker half wit, dan weer heel wit met een klein laagje donker. Ik vind het mooi (en lekker!) als de onderlaag van de cocktail donker is. Begin met een mooi glas te kiezen waar je de White Russian in wil serveren. Waar deze cocktail normaal gesproken uitgeschonken wordt in een tumbler glas heb ik gekozen voor een eleganter glas. Begin met het glas te vullen met ijs, schenk als eerst de kahlua in het glas. Als tweede schenk je de vodka erbij en als laatste doe je de melk – eventueel gecombineerd met wat room – in het glas. Door een barlepel te gebruiken krijg je de kleuren in mooie, strakke laagjes. Dat geeft je White Russian je elegante uitstraling die past bij het glas.

Tip: de White Russian kun je ook als exclusief ijsje opdien. Gebruik hetzelfde tumbler glas. Na de Kahlua voeg je 2 bolletjes roomijs toe.

Black Russian

Bekijk ook de Black Russian.

Deel je zelfgemaakte White Russian via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate