Mango margarita met taco's op de achtergrond
User Avatar
door Bart

De Strawberry Margarita maak je met tequila, triple sec, limoen en verse aardbeien.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct
Deze cocktail scoort 4.75 ⭐️ (8x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Margaritaglas
Smaak Fruitig, Pittig
Bereiding Gemiddeld
Sterkte Gemiddeld
Drank Tequila, Triple Sec
Tijd 4 minutes
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

  • 45 ml Tequila
  • 20 ml Triple Sec
  • 10 ml limoensap van een halve limoen
  • 30 ml Mango sap (Mucho Mango)

Benodigdheden

Bereidingswijze

  • Shaken met ijs of blenden met vers fruit

Instructies

  • Begin met het rimmen van het randje van je margaritaglas met cayenne
  • Voeg met een barmaatje 45 tequila, 20 triple sec 30 ml mango sap toe en pers 10 ml limoensap in een shaker met ijs
  • Even shaken tot je shaker frosty wordt van de buitenkant
  • Uitschenken uit de shaker zonder het ijs
  • Garneer het glas met een mooi stukje mango
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Foodpairing tip: deze Spicy Margarita is heerlijk om te maken met Ceviche Taco’s

Margarita met mango

De Spicy Mango Margarita is een variant op de klassieke Margarita. Je kunt deze cocktail maken met verse mango dan maak je hem met een blender. Ik heb deze cocktail geshaket waarbij ik mango limonade van Mucho Mango gebruikt heb van het merk Arizona. Mucho Mango is op dit moment verkrijgbaar bij de Lidl en kun je ook vinden bij de Action.

Wil je een Frozen Mango Margarita? Vries dan de mango de dag van te voren in of voeg dan een glas crushed ice toe voor je gaat blenden. Je krijgt dan een mooi slushy effect.

Spice it up met rimrandje met cayenne

Deze Margarita met Mango combineert heerlijk met cayenne of cayun. Cayun is iets minder hard qua pittigheid. Voor het rimrandje gebruik je een limoen die je uitsmeert over de rand van het glas. Vervolgens dip je de rand in de cayenne poeder die je uitgestrooid hebt op een bordje of snijplankje.

Hieronder zie je hoe je een rimrandje maakt. Gebruik in plaats van zout cayenne.

Begin met de rand van je margaritaglas in te smeren met een partje limoen
Dip de rand van je margaritaglas nu in een bordje met zout

Mexicaanse foodpairing tip: Ceviche Tacos

Bij een Mexicaanse Margarita denk je natuurlijk aan nachos. En ja die zijn altijd lekker bij een Margarita. Maar écht lekker zijn deze Ceviche Tacos. Ceviche is een Peruaans visgericht op basis van rauwe vis. Wij maakten hem met tonijn. Houd je niet van rauwe tonijn? Dan kun je ook gebakken garnalen of zalm gebruiken.

Ons recept voor ceviche tacos (recept voor 5 tacos)

  • Snijd 150 gram rauwe tonijn (sashimi) in kleine stukjes en laat de tonijn marineren in soyasaus (2 el) en sap van een halve limoen / citroen in een saladekom. Voeg gember slices toe (optioneel). Even mengen en daarna min 2 uur laten marineren in de koelkast.
  • Snijd een halve mango en 12 romaatjes, 1 rode ui, ¼ komkommer en 1 rode peper. Snijd dit lekker fijn in kleine blokjes en voeg dit alles toe aan de gemarineerde tonijn.
  • Even goed mengen en verdelen over de taco’s. Het is lekker om de taco’s vlak van te voren even kort voor te verwarmen in de oven.
  • Opdienen in een gezellig opdienschaaltje met wassabi mayonaise en Spicy Margaritas

Inspiratie voor je Margarita

De Margarita kun je goed mee variëren. Naast de populaire Strawberry Margarita zijn de Blue Margarita en de Watermelon Margarita populaire ? Ook top is de Pineapple Margarita met tasty cayun randje! (links op de foto)


Cocktails maken is leuk, maar drink met mate