User Avatar
door Bart

Voor koningin Maxima hebben we voor Koningsdag natuurlijk een Latijns Amerikaanse cocktail gemaakt met een Nederlands tintje. Een variant op de klassieke mojito. Geen klassieke mojito maar een Maxima Mojito. Oranje dus met sinaasappel. Leve de koningin! Leve Maxima!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Voor koningin Maxima hebben we een Latijns Amerikaanse cocktail gemaakt met een Nederlands tintje. Een variant op de klassieke Mojito. Geen klassieke mojito maar een Maxima Mojito. Oranje dus met sinaasappel waarbij we sinaasappel toegevoegd hebben aan het recept van de Mojito.

Zo maak je zelf een Maxima Mojito


Begin met het muddlen van limoenpartjes en sinaasappelpartjes met 1 schepje rietsuiker in het glas
Voeg 30-45 ml rum toe
Vul je glas met crushed ice
Aftoppen met bruiswater
Garneer met munt en mooi kroontje van sinaasappel

Perfectserve tip: garneer met een oranje kroontje

Met de garnering van de Maxima Mojito kun je een leuk koninklijk tintje geven aan je cocktail. Deze cocktail wordt helemaal nice als je hem garneert met een oranje kroontje van sinaasappelschil. Het is eigenlijk heel makkelijk. Snijd een stuk schil af met een scherp mes. Maak hier een vierkantje van. Draai hem om om te carven in de vorm van een kroontje en gebruik een klein wasknijpertje om te bevestigen aan de rand van je glas.

Ook leuk: oranje borrel

Nog een leuk drankje voor Koningsdag. De Oranje Boven is een cocktail die je maakt met Oranje Bitter (2/3) en jenever (1/3). In plaats van jenever kun je trouwens ook prima vodka gebruiken.

Oranje Boven

 

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate