Memoirs of a Geisha
User Avatar
door Bart

Deze cocktail is geïnspireerd op de film Memoirs of a Geisha. De kleuren van de Geisha zijn de inspiratie geweest voor deze cocktail. Elegante cocktail opgebouwd in laagjes die je meeneemt in de complexe en mysterieuze wereld van de Geisha. Lychee en rozestroop zijn de elegante smaakmakers die zorgen voor de perfecte uitstraling van deze Oosterse cocktail.

Deze cocktail is geïnspireerd op de film Memoirs of a Geisha. De kleuren van de Geisha zijn de inspiratie geweest voor deze cocktail. Elegante cocktail opgebouwd in laagjes die je meeneemt in de complexe en mysterieuze wereld van de Geisha. Lychee en rozestroop zijn de elegante smaakmakers die zorgen voor de perfecte uitstraling van deze Oosterse cocktail.

Wat heb je nodig voor de Memoirs of a Geisha?

Roze suikersiroop
Vodka (1 deel)
Cointreau (1 deel)
Lychee sap (2 delen)
Limoen (sap halve limoen)
Verse lychees

Hoe maak je de Memoirs of a Geisha?

De Memoirs of a Geisha drink je uiteraard uit een Martini glas. Begin door een klein bodempje roze stroop in het glas te schenken. Neem een shaker met ijs. Schenk hierin met een barmaatje vodka (1 deel), cointreau (1 deel) en lycheesap in (2 delen). Pers ook het sap van 2 verse limoenpartjes erbij en voeg ook 1 barlepel lycheesiroop van de lychees toe. Krachtig shaken. Hierna geleidelijk uitschenken via de plattekant van je barlepel. Zo behoudt je de laagjes en het mooie roze – wit kleurencontrast. Opdienen met 3 lychees of een mooi rozeblaadje.

NB: mochten de laagjes nu mislukken dan is er geen man over boord. Je krijgt dan een mooie lichtroze cocktail. En net zo lekker!

Andere filmcocktails

De Memoirs of a Geisha is één van onze filmcocktails. Bekijk bijvoorbeeld ook de Perfect Storm of de Godfather Sour.

Deel je zelfgemaakte Memoirs of a Geisha via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest. Benieuwd!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate