Brugal Dry Daiquiri en Brugal Dry Dark 'n Stormy
User Avatar
door Bart

Avondje uit op de 125ste verjaardag van Brugal Dry Rum Afgelopen 21 oktober waren we uitgenodigd om samen met een hoop andere mensen de 125ste verjaardag van het Dominicaanse rum merk Brugal te vieren. Enthousiast als we zijn, altijd in de stemming voor een leuk feestje gingen we maar al te graag op de uitnodiging […]

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Avondje uit op de 125ste verjaardag van Brugal Dry Rum

Afgelopen 21 oktober waren we uitgenodigd om samen met een hoop andere mensen de 125ste verjaardag van het Dominicaanse rum merk Brugal te vieren. Enthousiast als we zijn, altijd in de stemming voor een leuk feestje gingen we maar al te graag op de uitnodiging in.

Voor deze gelegenheid was in Amsterdam Hotel Droog zo ingericht dat het een volledige Brugal beleveing was. Een mooie bar met kleine masterclasses, een wandeling door de geschiedenis van het merk in de mooie hotel tuin, een proeverij en zelfs een secret room waar je kon domino-en. Net als in de Dominicaanse Republiek graag gedaan wordt. Perfect gekozen locatie voor het thema ‘Refreshingly Dry’.

Mini masterclass door een absolute specialist

Voor deze gelegenheid is Wayne Collins uit de UK komen overvliegen. Wayne Collins is op dit moment een van de beste bartenders in de UK. Een van de speciale cocktails die hij ons liet proeven was de Chinola. Een zachte passievrucht cocktail met de Brugal Anejo en perzik likeur. Daardoor ook een hele unieke smaak. Wij hebben deze natuurlijk ook meteen zelf nog een keer gemaakt. Nieuwsgierig? Bekijk het chinola cocktailrecept.

Brugal mini masterclas
Brugal mini masterclas

Inclusief klassiekers op de cocktailkaart

Ze hadden voor deze avond een kleine cocktailkaart gemaakt met een leuke combinatie van rum klassiekers. Er stonden 4 cocktails op de kaart: Brugal Dry Daiquiri, Brugal Dry Santo Libre, Brugal Dry Dark ‘n Stormy, Brugal Dry Old Fashioned. We hebben ze uiteraard allemaal geprobeerd. Ik vond de Daiquiri het lekkerst, al was ik het meest verrast door de Brugal Dry Old Fashioned. Met alleen als ingredienten Brugal Aenjo, cocktail bitters en klein beetje suikersiroop en een sinaasappel peel echt heel lekker.

Brugal Dry Daiquiri en Brugal Dry Dark 'n Stormy
Brugal Dry Daiquiri en Brugal Dry Dark ‘n Stormy

Proosten met speciale rum

Het hoogtepunt van de avond voor ons was wel de proeverij van de rum die speciaal gemaakt is voor deze verjaardag. Wereldwijd zijn er maar 500 flessen van, waarvan er 2 in Nederland te koop zijn. Voor de aardige prijs van โ‚ฌ1000,-. Voor de gasten in Amsterdam stond er een klein borrelglaasje klaar om te proeven. Al moet ik zeggen dat rum niet mijn all time favorite drank is, maar toch vond ik deze rum zeker de moeite waard.

Brugal Rum 125ste verjaardag
Brugal Rum 125ste verjaardag

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate