De Chinola is een Dominicaanse cocktail met passievrucht en Brugal Anejo. Deze cocktail was een van de 3 cocktails die ik leerde maken tijdens de Brugal Masterclass van Wayne Collins.
De Chinola is een Dominicaanse cocktail met passievrucht en Brugal Anejo. Deze cocktail was één van de 3 cocktails die ik de dag ervoor leerde maken tijdens de Brugal Masterclass van Wayne Collins.
Deze cocktail smaakt het lekkerste op een Caribisch strand. Maar aangezien het hier op 22 oktober met 22 graden ook behoorlijk zomers was heb ik er lekker van kunnen genieten op mijn dakterras.
Met deze mooie Chinola proosten we ook op de 125 jarige aniversario van Brugal. Salud!
Wat heb je nodig voor de Chinola?
Brugal Anejo (bruine rum) (1,5 deel)
Perzik likeur (0,5 deel)
Passievruchtsap (1 deel)
Limoen (sap van kwart limoen)
Suikersiroop (1 barlepel)
Passievrucht garnering.
1 deel = 30 ml
Hoe maak je de Chinola?
Gebruik een shaker met ijs. Hierin schenk je met een barmaatje de juiste hoeveelheden rum, perziklikeur, limoensap, passievruchtsap en een klein scheutje suikersiroop. Ca 10 seconden shaken en uitschenken met een finestrainer in een martini glas. Garneren met een halve passievrucht in het glas.
Rum Swizzle
De Rum Swizzle is ook een lekkere rum cocktail. Deze cocktail maakten we met Brugal en perziksap.
Deel je zelfgemaakte Chinola via social media
Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.