Ja! Je leest het goed. Een Pepernoot Martini! Deze Pepernoot Martini maak je met speculaaslikeur, koffielikeur, Baileys en slagroom. Laat de Sint maar komen!
Ingrediënten
- 30 ml speculaaslikeur
- 20 ml koffielikeur
- 20 ml Baileys
- 20 ml vloeibare slagroom
- garneren met rasp van pepernoot
Benodigdheden
- shaker
- barmaatje
- rasp
Bereidingswijze
- shaken met ijs
Cocktailrecept Pepernoot Martini
- Begin met 30 ml speculaaslikeur, 20 ml koffielikeur en 20 ml Baileys
- Voeg 20 ml vloeibare slagroom toe (eerst even schudden voor gebruik)
- Shaken met ijs
- Uitschenken in martiniglas
- Garneren met rasp van pepernoot in het glas
Cocktail met pepernoot smaak
Een cocktail op basis van pepernoten. Zou het kunnen? Ik vond bij onze slijter een echte Speculaas likeur. Ik combineerde het met koffielikeur, Baileys en vloeibare slagroom. Even garneren met rasp van pepernoten en je krijgt een heerlijke cocktail die echt de smaakt heeft van pepernoten. Of moet ik zeggen kruidnoten…?
Om in de Sinterklaas stemming te komen heb ik er een kort Sinterklaasgedicht bij geschreven:
Sint en Piet houden wel van een cocktailtje zo af en toe,
Maar zelf maken dat vinden ze meestal te veel gedoe,
Daarom een keer een makkelijke cocktail met pepernoten,
Die zelfs Piet niet kan verkl..ten,
Je maakt ‘m met pepernoten en speculaaslikeur,
Dus over de ingrediënten geen gezeur,
Doe er nog wat koffielikeur en Bailey bij en garneren met een pepernoot of drie,
Even goed shaken en klaar is je Pepernoot Martini
Liever met echte pepernoten?
Maak je deze Pepernoot Martini liever met echte pepernoten? Dat kan ook! Gebruik dan een blender. Hier gaat in: je favoriete likeur, melk, gecondenseerde melk (alles in zelfde verhoudingen) en 3 pepernoten. Even goed blenden. Uitschenken met een zeefje in je martini glas om het gruis eruit te houden. En uiteraard opdienen met pepernoten. In een klein bekertje of een barmaatje. Staat leuk!
De Speculaas likeur komt van onze plaatselijke slijterij “Stigros”. In plaats van Speculaas likeur kun je ook speculaaskruiden gebruiken in combinatie met je een likeur als Amaretto of Frangelico.
Exclusieve variant met truffelpepernoten of chocoladelikeur
Vorig jaar maakten we een exclusieve variant op deze cocktail met Truffel Pepernoten, speculaaslikeur en kahlua. Liever een chocolade variant? Maak hem dan met Licor 43 Chocolate of Mozart chocoladelikeur. Check het volledige recept van de Pepernoot Truffel Martini.