We beginnen de maand april goed, met een nieuwe cocktail van de maand: een mooie fruitige Melon Caipirinha voor in het zonnetje. Je maakt deze cocktail op basis van Braziliaanse cachaca, meloen likeur, limoen en rietsuiker. Als je weet hoe je een Caipirinha moet maken, heb je deze cocktail zo gemaakt.
We beginnen de maand april goed, met een nieuwe cocktail van de maand: een mooie fruitige Melon Caipirinha voor in het zonnetje. Je maakt deze cocktail op basis van Braziliaanse cachaca, meloen likeur, limoen en rietsuiker. Als je weet hoe je een Caipirinha moet maken, heb je deze cocktail zo gemaakt.
Wat heb je nodig voor een Melon Caipirinha?
Melon likeur (0,5 deel)
Cachaca (1 deel)
Rietsuiker (2 barlepels)
Limoen (4 partjes)
Garnering: galia meloen
1 deel = 30 ml
Hoe maak je de Melon Caipirinha?
Deze cocktail maak je met een muddler in je glas. Gebruik hiervoor een short drink glas met een dikke bodem zodat je goed kunt muddlen. In het glas gaan 4 partjes limoen in kwartjes gesneden. Hierover strooi je de rietsuiker uit. 2 barlepels, niet teveel want de melon likeur is ook zoet. Hier heb ik nog 3 kleine bolletjes galia meloen aan toegevoegd. Goed muddlen. Daarna voeg je met een barmaatje de cachaca (1 deel) en de Melon likeur (0,5 deel) toe. Vul je glas tot de rand met crushed ice. Even goed roeren zodat de smaken goed mengen. Let ook goed op dat niet alles op de bodem blijft liggen van je glas. Daarna garneren met een mooi stukje galia meloen.
Deel je zelfgemaakte Melon Caipirinha via social media
Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.