Deze Canadian Collins is een variant op de Tom Collins. Je maakt deze cocktail met Canadese gin, citroensap, suikersiroop en bruiswater. Ik heb granaatappelpitjes gebruikt voor de mooie rode kleur. Vind ik mooi passen bij de Canadese vlag.
Deze Canadian Collins is een variant op de Tom Collins. Je maakt deze cocktail met Canadese gin, citroensap, suikersiroop en bruiswater. Ik heb granaatappelpitjes gebruikt voor de mooie rode kleur. Vind ik mooi passen bij de Canadese vlag.
Deze Canadian Collins heb ik gemaakt voor Donna van Canadian Corner. Dus wie weet staat deze signature cocktail die we voor haar hebben bedacht binnenkort op haar kaart!
Wat heb je nodig voor een Canadian Collins?
Canadese gin (1,5 delen) (bijvoorbeeld Ungava Gin, St Laurent Gin of Canopée Gin)
Suikersiroop (10 ml)
Bruiswater
Citroensap (halve citroen)
Garnering: granaatappelpitjes en munt
1 deel = 30 ml
Hoe maak je een Tom Collins cocktail?
Vul een mooi longdrink glas met ijs. Gebruik 1,5 deel Canadese gin. Voeg hier 10 ml suikersiroop aan toe en knijp het sap uit een halve citroen. Afvullen met bruiswater in het glas. Voorzichtig roeren met een barlepel. Garneren met granaatappelpitjes en munt. Geen granaatappelpitjes? Gebruik dan rabarber of bijvoorbeeld grapefruit.
NB: Gin leent zich goed voor low calory cocktails. Zonder de suikersiroop is de Canadian Collins ook geschikt als low calory cocktail.
Deel je zelfgemaakte Canadian Collins via social media
Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.