De Bloody Mary is een hartige cocktail op basis van tomatensap, vodka en tabasco. Wil je deze cocktail zelf maken? Bekijk het cocktailrecept
Ingrediënten
- Vodka 30 ml
- Tomatensap 90 ml
- Worcestershire sauce 2-3 druppels
- Tabasco 2-3 druppels
- Citroensap squeeze
- Selderij 1 stok
Benodigdheden
- barmaatje
- barlepel
Cocktailrecept Bloody Mary
- De Bloody Mary maak je in een long drink glas
- Begin met het glas te vullen met ijsblokjes
- Met een barmaatje voeg je 30 ml vodka toe
- Voeg hierna de tomatensap toe tot het glas tot 90% gevuld is
- Voeg nu worcestershire sauce (2-3 druppels) en tabasco (2-3 druppels) toe
- Knijp een kwart citroentje uit in het glas
- Even goed roeren met een barlepel zodat alles goed mengt en proeven of de smaak voldoende pittig is
- Voeg tot slot zwarte peper toe on top
- Garneren met selderij, citroen en prikkertje met hartige garnering
Tip: garneer je Bloody Mary lekker royaal. Pinterest en Instagram staan vol met bombastische en creatieve garneringen.
Tips voor de Perfecte Bloody Mary
- Experimenteer met de hoeveelheid tabasco en citroensap om de pittigheid en zuurgraad naar jouw smaak aan te passen;
- Gebruik vers tomatensap voor de beste smaak zelf vind ik Big Tom ideaal voor de Bloody Mary vanwege zijn pittige smaak;
- Probeer verschillende soorten wodka om te zien welke het beste bij jouw smaakvoorkeur past.
- Serveer met een rietje en een lepel zodat je de smaken goed kunt mengen tijdens het drinken.
- Garneer royaal met hartige smaakmakers. Augurk, garnered, olijven, mini hamburgertje. The more the better!
De legende van Bloody Mary
De Bloody Mary is een cocktail met een bloederig en spookachtig verhaal. Veel mensen waarschuwen je voor Bloody Mary. De legende gaat dat als je haar naam 3 keer roept in de nacht dat Mary in de spiegel verscheen, verminkt gezicht, haar dode baby in haar armen. Haar ogen naar achter gerold. Of zelfs helemaal wit.
Cocktail als anti kater
De Bloody Mary staat er om bekend dat deze gedronken wordt als je een kater hebt. Dus heb je een keer goed doorgezakt, begin je dag dan met een uitsmijter en een Bloody Mary. Misschien moet je er niet aan denken, maar sommige mensen zweren erbij! Niet voor niets wordt deze cocktail in veel restaurants ook op de brunchkaart aangeboden.
Varianten: Bloody Maria of Red Snapper
De “Bloody Maria” is het Mexicaanse zusje van de Bloody Mary. Deze maak je niet met vodka, maar je raadt het al… met tequila. Lekker met een pittig rimrandje met Habañero of cayenne. Gebruik je liever tomatensap met gin, dan maak je een “Red Snapper”.
Veelgemaakte fouten
Deze cocktail lijkt makkelijk om te maken. Maar toch gaat het af en toe mis. En dat is natuurlijk zonde. Lees dit dus nog even door voor je begint:
- Te veel wodka: het is verleidelijk om (te) veel wodka toe te voegen, maar dit kan de smaak van de tomatensap en andere smaken overheersen. Het is belangrijk om de juiste verhoudingen aan te houden en goed af te meten voor een gebalanceerde smaak.
- Onvoldoende kruidig: de Bloody Mary staat bekend om zijn pittige en hartige smaak. Het niet toevoegen van voldoende worcestershiresaus, tabasco of citroensap kan resulteren in een flauwe cocktail die zijn kenmerkende smaak mist.
- Gebruik van oud tomatensap: vers tomatensap is ideaal voor een verse en levendige smaak. Het gebruik van oud tomatensap kan leiden tot een muffe of minder smaakvolle cocktail.
- Verkeerde garnering: een Bloody Mary wordt vaak geserveerd met een selderijstengel, partje citroen en olijven. Het niet toevoegen van deze garnering kan de presentatie en smaakbeleving verminderen.
- Niet goed shaken: het is essentieel om de ingrediënten goed te schudden om ze goed te mengen en de smaken te laten samenkomen. Onvoldoende schudden kan leiden tot een onsamenhangende cocktail.