Spekkoek en Espresso Martini is een goddelijke combinatie. Deze Spekkoek Espresso Martini maak je met Sayah spekkoeklikeur
Ingrediënten
- De Kuyper Crème de Café 30 ml
- Vodka 30 ml
- Sayah likeur 15 ml
- Espresso 30 ml
- Koffieboontjes
Benodigdheden
- Shaker
- Cocktail pincet
- Barmaatje
Bereidingswijze
- Shake met ijs
Cocktailrecept Spekkoek Espresso Martini
- Zet een kopje espresso. Deze kun je warm gebruiken in je cocktail.
- Giet hiervan met een barmaatje 1 deel (30 ml) in een shaker met ijs
- Voeg koffielikeur (30 ml) en vodka (30 ml) toe en Sayah spekkoeklikeur (15 ml)
- Even krachtig shaken tot er een frostlaagje op je shaker verschijnt
- Uitschenken zonder ijs in je martiniglas
- Garneren met stukje spekkoek op het glas
Met deze Spekkoek Espresso Martini waan je je bij de eerste slok al op de uitgestrekte sawa velden van Bali. De garnering met spekkoek maakt hem helemaal af!
Lekkere cocktail met spekkoek
Ben jij een liefhebber van spekkoek en koffie? Dan ga je deze cocktail echt heerlijk vinden. Voor deze cocktail hebben we Sayah spekkoeklikeur gebruikt. De smaak spekkoek proef je heel goed terug in de cocktail!
Om de pure smaak van de Sayah spekkoeklikeur te proeven, heb ik de likeur even geproefd voor ik er mee ging shaken. En de likeur is opvallend zacht met een kenmerkende en herkenbare smaak van spekkoek. Perfect dus voor een Spekkoek Espresso Martini.
Garnering met spekkoek
Spekkoek is een Indische lekkernij. Het is een boterige cake met laagjes. De normale spekkoek heeft donkerbruine en lichtbruine laagjes. Pandan spekkoek heeft groene en lichtbruine laagjes.
Spekkoek is verkrijgbaar bij de toko. Bij de grote AH hebben ze hem trouwens ook.