Wat krijg je als je de smaak van een Espresso Martini met een Pina Colada mixt? Deze Cappuccino Colada heeft het beste van deze twee!
Ingrediënten
- Versgezette cappuccino (warm) 30 ml
- Malibu 30 ml
- De Kuyper Crème de Café 30 ml
- Kokosmelk 30 ml
- Extra kokosmelk (voor cappuccino laagje) 30 ml
- Koffieboontjes 3x
benodigdheden
- shaker
- cocktail pincet
- barmaatje
Cocktailrecept Cappuccino Colada
- Zet een kopje cappuccino. Deze kun je warm gebruiken in je cocktail.
- Giet hiervan met een barmaatje 30 ml in een shaker met ijs
- Voeg 30 ml Malibu, 30 ml koffielikeur en 30 ml kokosmelk toe in je shaker
- Even krachtig shaken met ijs tot er een frostlaagje op je shaker verschijnt
- Uitschenken zonder ijs in een longdrinkglas gevuld met ijs
- Garneren met 3 koffieboontjes in het glas (of met Oreo koekje)
Espresso Martini meets Pina Colada
Deze cocktail heb ik bedacht voor een vriendin van ons in Thailand met een superleuke beachclub. De Espresso Martini loopt daar heel goed, hierbij gaven we een tropisch tintje aan deze klassieker door hem te maken met Malibu in plaats van vodka. Door er ook kokosmelk bij te gebruiken krijg je een mooie lichtbruine cappuccino kleur met de zachte smaak die vergelijkbaar is met Pina Colada. Door er een schuimlaagje op te doen met kokosmelk die je even kort shaket, ziet deze cocktail er helemaal uit als een Cappuccino. De naam Cappuccino Colada past perfect bij deze heerlijke cocktail. Wat mij betreft een must in de zomer als je van Espresso Martini houdt.
Warme cappuccino
Bij voorkeur gebruik je verse, warme cappuccino voor deze cocktail. Door deze te shaken met ijs wordt deze vanzelf lekker ijskoud. Geen cappuccino in huis? Dan is koffie ook een prima alternatief. De lichtbruine kleur krijgt deze cocktail vanzelf door de combinatie met kokosmelk.
Garneer met koffiebonen of Oreo koekje
Ga je voor klassiek dan kun je 3 koffiebonen toevoegen. Maar je kunt deze cocktail ook gewoon opdienen met een lekker Oreo koekje.