België is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds favoriete gerechten en dranken, met geweldige alcoholvrije en alcoholische Belgische dranken om te proeven. Beroemd om zijn trappistenbieren, zul je je hier in de hemel wanen met rijke ales, fruitige bieren en nog veel meer. Als je hier nu niet naartoe kunt, kun je nog steeds meer te weten komen over de koffiesoorten, thee, frisdranken en welke cocktails de lokale bevolking in bars bestelt. Misschien kun je zelfs proberen om een ​​aantal van deze authentieke drankjes thuis te maken nadat je Brugge hebt bezocht! 

Black Russian 

Wist je dat de Black Russian al in 1949 in Brussel bestaat? Zijn bekende cocktail bestaat uit wodka en Kahlua-koffielikeur. Het woord Russian in de naam verwijst naar het gebruik van wodka! De cocktail wordt traditioneel bereid door wodka en Kahlua te schudden en het vervolgens on the rocks te serveren in een ouderwets glas zonder garnering. Er zijn ook verschillende andere versies van deze cocktail, zoals Dirty Black Russian, Black Magic, Brown Russian en California Russian.

Duvel

Duvel is een befaamd Belgisch pale ale met een hoog alcoholpercentage (8,5%). Klassieke Duvel wordt gemaakt van Schotse gist, en interessant genoeg vindt de tweede gisting plaats in de fles. Dit smooth ale heeft een sterke hopsmaak, citrus, kruiden en florale aroma’s. Bij het eten wordt het meestal gecombineerd met oude kaas, zeevruchten en gegrild of geroosterd vlees. Het is echter waarschijnlijk ook wel mogelijk om Duvel te drinken tijdens je bezoek aan de kerstmarkt Brugge

Jenever

Deze traditionele likeur met jeneverbessmaak komt oorspronkelijk uit België en aangrenzende gebieden in de regio. Veel mensen verwarren jenever met gin, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Gin kan worden gedistilleerd uit elke grondstof, terwijl jenever altijd wordt gemaakt van granen zoals rogge, gemoute gerst en maïs. Jenever wordt normaal gesproken tot aan de rand van het glas geschonken. Wij raden je daarom aan om het glas niet op te tillen, maar voorover te buigen en te proberen de eerste slok te nemen zonder het glas aan te raken!

Lambiek

Lambiek is een traditionele Belgische bierstijl die zijn wortels heeft in Brussel en het Pajottenland. Het moet minimaal 30% tarwe bevatten en het wort wordt altijd gefermenteerd met natuurlijk voorkomende wilde gisten. Deze bieren hebben altijd een uniek en onvoorspelbaar karakter. Veel batches lambiek worden soms gemengd, dit type lambiek wordt gueuze of geuze genoemd en staat bekend als een smakelijkere versie.

Kriek-lambiek

Deze fruitbieren worden gemaakt met kersen. Aan oude lambiek worden hele, geweekte of geplette kersen toegevoegd, waarna het bier verder rijpt. Kriek-lambiek kan in afdronk verschillen, maar is doorgaans verfrissend en knapperig, met een typisch droge en zure afdronk.

Witbier

Deze traditionele Belgische tarwebierstijl heeft een oude oorsprong. De bieren zijn meestal bleek, troebel, zacht, verfrissend, schoon en knapperig. De meeste varianten krijgen wat extra pit van koriander en citrusschil en meestal sinaasappelschil. Ze hebben een typische moutsmaak en een beetje tot geen hopsmaak. Witbier past het beste bij salades, zeevruchten, desserts op basis van citrusvruchten en schapen- of geitenkaas.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate