Aardbeien Scroppino
User Avatar
door Bart

De Aardbeien Scroppino is heerlijk als variatie op de klassieke "lemon" scroppino. Deze zachte aardbeien cocktail is ideaal als toetje na een lekkere uitgebreid diner. Zonder alcohol zou je het zelfs als smoothie bij je ontbijt kunnen drinken!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De Scroppino kennen we allemaal als klaasieke Italiaanse cocktail met een lemon smaak. De Aardbeien Scroppino is heerlijk als variatie op deze klassieke Scroppino. De aardbeien zorgen voor een lekkere zachte smaak in de cocktail en is ideaal als toetje na een lekkere uitgebreid diner. Zonder alcohol zou je het zelfs als smoothie bij je ontbijt kunnen drinken!

Wat heb je nodig voor een Aardbeien Scroppino?

Verse aardbeien (5 stuks)
Sorbetijs (2 volle scoops)
Vodka (1 deel)
Prosecco (1 deel)

Hoe maak je de Aardbeien Scroppino?

Doe alle ingrediรซnten, verse aardbeien, sorbetijs, vodka en prosecco samen in de blender. Let op dat je niet te veel sorbetijs gebruikt ten opzichte van de vodka en prosecco, want dan wordt de cocktail te dik van structuur. Je kan dit natuurlijk geheel naar eigen smaak afstemmen. Blend alles even goed door elkaar, niet te lang. Een seconde of 8 is prima. Schenk het daarna uit in een mooi champagne glas. Je kan de cocktail ook nog garneren met een aardbei om het helemaal compleet te maken.

Deel je zelfgemaakte Aardbeien Scroppino via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate