Zelfgemaakte advocaat
User Avatar
door Bart

Voor pasen besloot ik dit jaar zelf Advocaat te maken. Het kost wat meer moeite, maar advocaat uit de fles haalt het zeker niet bij zelf Advocaat maken!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Zelfgemaakte advocaat
Zelfgemaakte advocaat
Okay. Het kost wat meer moeite, maar advocaat uit de fles haalt het by far niet bij zelf Advocaat maken. Voor pasen besloot ik zelf “een Advocaatje” te maken. En ik heb er geen spijt van, want het is heerlijk. Kleur is wat minder geel, maar de smaak is top. Ik maakte de advocaat met 3 eieren, vanille suiker en whiskey. Wat minder geel dan ik had verwacht, maar de smaak is top!

NB: officieel wordt het advocaatje zoals je oma die kent met brandewijn (brandy) gemaakt. Ik gebruikte whiskey, net als de Amerikanen die voor de “Eggnog” ook whiskey gebruiken. Amaretto of Vodka Caramel zou ook kunnen, maar dan wordt het geheel wel erg zoet gezien alle suiker die je nodig hebt om met de eieren op te kloppen.

Wat heb je nodig voor de Advocaat cocktail?

(goed voor 2 glazen)
3 eieren
2,5 delen whiskey
suiker (4 eetlepels)
vanillesuiker (kwart zakje)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Advocaat cocktail?

Begin met 3 eieren in een kom te doen. Voeg hier de suiker, vanillesuiker en 2,5 deel whiskey aan toe. Opkloppen met een garde in een kom boven heet water. Het water mag max 85 graden zijn anders gaat het schiften (heb ik gelezen). Ik denk dat ik ruim een kwartier heb geklopt. Daarna zie je dat de vloeistof steviger wordt. Daarna laten afkoelen boven een bak met ijswater. Blijven doorkloppen. Ook dit doe je een kwartier tot je spierpijn krijgt. Even proeven, en bij smaakte het heerlijk. In dat geval niks meer doen en uitgieten in je mooiste glas. Traditioneel garneren met toefje slagroom en wat kaneel. Oh en een klein theelepeltje!

Ook nog even in een plaatje

Collage how to

Paascocktail: Lemon Cheesecake

Ook lekker met pasen is de Lemon Cheesecake. Je maakt hem hetzelfde alleen voeg je nog het sap van een halve limoen toe, een klein scheutje melk om wat te verdunnen en schenk je de cocktail uit in een martini glas. Maak die maar eens voor je oma als je langs gaat met Pasen!

Wil je de Advocaat cocktail ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Deel je zelfgemaakte Advocaat cocktail via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.
Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate