After Summer Punch
User Avatar
door Bart

Wil je nog een laatste keer bbq-en in september? Met deze zelfgemaakte After Summer Punch met witbier, verse frambozen en triple sec maak je er een feestje van!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

After Summer Punch
After Summer Punch
De zomer zit er al weer bijna op, je merkt het aan de lange schaduwen en het wordt al weer eerder donker. Maar na een mindere maand in augustus schijnt het zonnetje in september gelukkig weer lekker. Als je nog een keer wil barbeque is dit misschien wel je laatste kans. Ik had nog wat frambozen en een paar witbiertjes en dus maakte ik deze After Summer Punch. Met deze zelfgemaakte After Summer Punch op basis van frambozen, limoen, wit bier en wat triple sec maak een feestje van je laatste BBQ!

Wat heb je nodig voor deze After Summer Punch?

(recept voor 4 personen)
4 flesjes wit bier
bakje frambozen
2 limoenen
2 delen triple sec

1 deel = 30 ml

Hoe maak je deze After Summer Punch?

Als je een kan punch wil maken voor 4 personen, dan maak je het als volgt. Begin met een blender. Hierin gaat ¾ van een bakje frambozen en sap van 2 limoenen. Om het geheel een klein beetje op te zoeten voeg ik met een barmaatje 2 delen triple sec toe. Even blenden. Na het blenden schenk je de sap uit in een schenkkan met ijs. Om de pitjes van de frambozen te scheiden doe je dit met een strainer of zeefje. Hierna vul je de kan met wit bier. In eerste instantie bruist dat enorm, dus schenk dit geleidelijk in. Daarna even roeren met een lange lepel. Opdienen in gezellige wijnglaasjes met een garnering van frambozen.

Ook lekker als alcoholvrije punch

Tijdens mijn zwangerschap heb ik deze punch ook al een keer alcoholvrij gemaakt. Maar toen met alcoholvrij wit bier. In plaats van triple sec gebruik je 1 barmaatje suikersiroop.

Nog op zoek naar inspiratie voor leuke barbeque recepten?

Als je nog nieuwe recepten zoekt voor de BBQ, bekijk dan zeker deze barbeque recepten op Leukerecepten.nl – de website van mijn schoonzusje!

Deel je zelfgemaakte After Summer Punch via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate