Alabama Slammer
User Avatar
door Bart

De Alabama Slammer is een zoete cocktail op basis van southern comfort, amaretto, gin en sinaasappelsap. Lekker om zelf te maken!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

De Alabama Slammer is een zoete cocktail op basis van southern comfort, amaretto, gin en sinaasappelsap. Ik dronk hem voor het eerst bij Parc Breda. Lekker om zelf te maken. En dus mag deze cocktail natuurlijk niet ontbreken op mijn site met cocktailrecepten!

Wat heb je nodig voor de Alabama Slammer?

Amaretto of Disaronno (1 deel)
Southern Comfort (1 deel)
Gin (1 deel)
Sinaasappelsap (2 delen)
Limoen

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Alabama Slammer?

Gebruik een stijlvol tumbler / whiskey glas met ijs. Je kunt deze cocktail in het glas maken en shaken. Ik heb een shaker gebruikt vanwege de verschillende ingrediënten. Begin met een barmaatje southern comfort, een barmaatje amaretto en een barmaatje gin. Voeg hierna 2 barmaatjes sinaasappelsap toe en een beetje limoensap (sap van min 1 limoen partje). Krachtig schudden en uitschenken in je glas. Garneren met sinaasappelschijfje en cocktailkers.

Deel je zelfgemaakte Alabamma Slammer via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate