Amaretto Herst Sour foto
User Avatar
door Bart

Kun jij ook zo genieten van de heerlijke geuren en smaken van de herfst? Dan zul je deze cocktail heerlijk vinden! Deze twist op de klassieke Amaretto Sour heb ik gemaakt met nootmuskaat en opgediend met een heerlijk stukje ambachtelijke speculaas staaf.

Amaretto Herst Sour foto
Amaretto Herst Sour
Kun jij ook zo genieten van de heerlijke geuren en smaken van de herfst? Dan zul je deze cocktail heerlijk vinden! Deze twist op de klassieke Amaretto Sour heb ik gemaakt met nootmuskaat en opgediend met een heerlijk stukje ambachtelijke speculaas staaf.

Ben je meer fan van whiskey, maak er dan een herfst twist van op de Whiskey Sour

Wat heb je nodig voor deze Amaretto Herfst Sour?

De Kuyper Amaretto (1,5 deel)*
Citroen sap (sap van een halve citroen)
Eiwit
Garnering: nootmuskaat

1 deel = 30 ml

Let op: vaak wordt er suikersiroop in een sour toegevoegd, maar dat is niet nodig als je de sour maakt op basis van een zoete likeur gebruikt.

Hoe maak je deze Amaretto Herfst Sour?

Begin met het scheiden van het eiwit en doe dit in een shaker. Voeg daarna ijs toe, vers geperste citroensap van een halve citroen en als laatste de amaretto. Even stevig shaken en uitschenken met ijs in een mooi tumbler glas. Als je goed geshaket hebt zul je zien dat je Sour een mooi schuimkraagje heeft gekregen. Hierover heen garneer je wat nootmuskaat poeder. Als je hem helemaal wil afmaken dien je de cocktail op met lekker stukje speculaas staaf of amandelstaaf.

Gooi maar alvast wat hout op het vuur in je open haard en genieten maar!

Deel je zelfgemaakte Amaretto Herfst Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en ben je tevreden over het resultaat? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate