American Beauty foto
User Avatar
door Bart

De American Beauty is een beauty van een cocktail op basis van Amerikaanse whisky, frambozen en limoensap. Bekijk het recept en maak zelf ook een lekkere American Beauty!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

American Beauty foto
American Beauty
Deze cocktail is – hoe kan het ook anders – een all American cocktail. Maar wel een mooie Amerikaanse cocktail! In deze cocktail zit Amerikaanse whisky, citroensap en verse frambozen sap. Je kunt er ook een deel bruiswater als laatste aan toe voegen voor wat extra frisheid. Dat is afhankelijk van wat je zelf het lekkerst vind. Wel een beauty van een cocktail al zeg ik het zelf en prima te doen voor vrouwen!

Wat zit er in een American Beauty?

Whisky (1 deel)
Suikersiroop (1 barlepel)
3 verse frambozen
Halve limoen (geperst)

Hoe maak je de American Beauty cocktail?

Voor deze beauty heb ik een Boston shaker gebruikt (shaker met een glas) omdat ik wou muddlen en wou shaken. Deze shaker gebruik je dan omdat het glas stevig is en je daardoor goed kan muddlen. Een normale shaker kan je daarvoor niet gebruiken. Begin allereerst met de frambozen en de limoen. Muddle deze in het glas van je boston shaker. Uit de frambozen komt erg veel sap vrij, pas dus op voor je kleren. Die vlekken wil je niet hebben. Voeg hierna met een barmaatje 1 deel Amerikaanse whisky toe en 1 barlepel suikersiroop. Voeg een paar blokjes ijs toe in het glas en zet je shaker op het glas. Even krachtig shaken en uitschenken in je mooiste cocktailglas gevuld met crushed ijs. Doe dit met een finestrainer zodat er geen pulp of pitjes van de frambozen in je cocktail terecht komt. Garneren met framboosjes. Cheers!

Deel je zelfgemaakte American Beauty via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate