Apple Nojito
User Avatar
door Bart

Deze Apple Nojito is een lekkere frisse alcoholvrije cocktail Mooi om te presenteren als alcoholvrije borrel in een wijnglas.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Apple Nojito
Apple Nojito
Als je geen alcohol mag drinken en je hebt een gezellig borrelavondje met vriendinnen dan is het lekker om ook mee te borrelen in plaats van een (saai) glaasje spa rood of sapje te drinken. Bij mijn laatste borrelavond met vriendinnen maakte ik daarom voor mijn zwangere vriendinnetje Bregje een Apple Nojito. Deze mooie alcoholvrije borrel maak je uiteraard in een wijnglas!

Wat heb je nodig voor de Apple Nojito?

Appelsap (2,5 delen)
Bruiswater (1 deel)
Limoen (sap van halve limoen)
Munt (takje munt)
Suikersiroop (niet noodzakelijk)
Crushed ice

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Apple Nojito?

Gebruik een wijnglas en vul deze royaal met crushed ice. Hierna voeg je verse limoensap van een halve limoen toe met eventueel een barlepel suikersiroop. Voeg hierna met een barmaatje appelsap (2 delen) en bruiswater (1 deel) toe. Even roeren met een barlepel. Deze cocktail garneer je als een mojito met limoenpartjes en een kroontje van kleine muntblaadjes in je wijnglas.

Let op: sap van de limoen kun je met je vingers er makkelijk uit knijpen of met een citruspers. Gebruik in ieder geval geen muddler om de limoen fijn te muddlen (stampen) bij deze cocktail, anders blijft er weinig over van je wijnglas.

Meer alcoholvrije cocktails

In deze blog vind je al onze alcoholvrije cocktails zoals de Berrytini Virgin, de Virgin Colada, de Lychee Martini en de Mojito Granate.

Deel je zelfgemaakte Apple Nojito via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktail is alcoholvrij

Deze cocktail is 100% alcoholvrij