B52 shot
User Avatar
door Bart

De B-52 is naast de Tequila een van de meest populaire mini-cocktails als je op stap gaat. Niet in de laatste plaats vanwege het spectaculaire ritueel dat er aan vooraf gaat. In drie laagjes wordt het drankje opgebouwd en vervolgens aangestoken aan de bar. Het is de bedoeling dat je het drankje brandend drinkt met een rietje. Een hele beleving!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

B52 shot
B52 shot

De B-52 shot is naast de Tequila shot รฉรฉn van de meest populaire shots als je op stap gaat. Niet in de laatste plaats vanwege het spectaculaire ritueel dat er aan vooraf gaat. In drie laagjes wordt het drankje opgebouwd en vervolgens aangestoken aan de bar. Het is de bedoeling dat je het drankje brandend drinkt met een rietje. Een hele beleving!

Wat heb je nodig voor de B 52 shot?

Kahlua (1/3)
Baileys (1/3)
Cointreau (1/3)

Hoe maak je de B 52 shot?

Als eerst van de 3 laagje hebben we de kahlua. Gebruik bij het tweede laagje een barlepel om te platteren. Dit kan ook met de bolle kant van een kleine theelepel. Schenk geleidelijk en geduldig zodat de laagjes niet vermengen. Als laatste een laagje Cointreau. Dit laagje moet je dadelijk aan kunnen steken dus mag ook zeker niet vermengen.
Zet als finishing touch de cointreau in brand en zuig met een rietje het borrelglaasje in 1 teug leeg. Vergeet niet te proosten want voor je het weet heb je het achter in je keel.

Leuk verhaal voor aan de bar

Wist je dat …
de B-52 zijn naam ontleent aan de Amerikaanse B-52 bommenwerper? Deze lange afstands zware-bommenwerper wordt door de Verenigde Staten sinds de jaren 50 ingezet voor het afvuren van brandbommen. Daarom krijg je dus, als je een B-52 bestelt aan de bar, ineens een brandend drankje voorgeschoteld. Je doet er wel verstandig aan het drankje met een rietje te drinken.

Andere brandbare varianten

Je kunt in plaats van Cointreau ook iets sterkers gebruiken bovenop. Stroh Rum of Bacardi 151. Pas wel op voor de grotere vlam die je dan krijgt in je B52.

Deel je zelfgemaakte B52 via social media

Heb je deze B52 gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate