Banana Daiquiri foto
User Avatar
door Bart

Ik ken niet veel cocktails op basis van banaan, maar als je van banaan houdt dan is de Banana Daiquiri absoluut een must!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

De Banana Daiquiri is een populaire cocktail met banaan. Ik ken niet veel cocktails op basis van banaan, maar als je van banaan houdt dan is de Banana Daiquiri absoluut een must!

Wat heb je nodig voor de Banana Daiquiri?

Rum (45 ml)
Creme de Bananes (20 ml)
Limoen (halve limoen)
Banaan

Hoe maak je een Banana Daiquiri?

Je kunt deze cocktail op twee manieren maken. Je kunt shaken, maar als je met verse banaan wil werken, dan zul je moeten blenden. Ik ben voor vers en dus voor blenden. Per cocktail gebruik je een halve banaan, limoensap van een halve limoen, 45 ml rum en 20 ml creme de bananes likeur. Blend tot het één vloeibaar geheel wordt. Proef of het op smaak is. Eventueel kun je nog wat suikersiroop toevoegen. Als je het te dik vindt voeg dan wat crushed ice toe en blend nogmaals tot één vloeibaar geheel. Hierna schenk je het uit in een gekoeld cocktailglas. Bij een Daiquiri gebruik ik meestal een margarita glas. Maar voor deze cocktail kun je ook een hurricane glas of ice tea glas (gevuld met ijs) gebruiken.

Voor de garnering heb ik maar 1 tip: Go Bananas 😉

Hoe ziet jouw zelfgemaakte Banana Daiquiri eruit?

Heb je deze Banana Daiquiri ook gemaakt? Dan ben ik benieuwd naar je garnering! Maak een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate