Batida de Coco
User Avatar
door Bart

De Batida de Coco is een lekkere Braziliaanse zomer cocktail met kokosmelk en Braziliaanse rum. Bekijk het recept en maak de batida cocktail zelf!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Batida de Coco
Batida de Coco

De Batida is een lekkere Braziliaanse zomer cocktail. De cocktail is een soort milkshake met kokos en Braziliaanse rum: Cachaca. Hoe kan het ook anders bij een Braziliaanse batida cocktail! In de batida is het lekker om allerlei soorten fruit toe te voegen. Wij maakten hem met verse ananas.

Wat heb je nodig voor de Batida de Coco?

Cachaca (1 deel)
Kokosmelk (1 deel)
Toevoeging: verse ananas of verse mango

Hoe maak je de Batida de Coco?

Als je de batida maakt met tropische vruchten zoals verse ananas of mango, dan gebruik je uiteraard een blender. Doe 4 kleingesneden stukken fruit in de blender. Hierna voeg je 1 deel cachaca toe en 1 deel kokosmelk. Pas op niet te veel hiervan want het maakt je cocktail heel dik en romig. Voor het blenden voeg je nog crushed ice toe. Als je 1 mooie vloeibare drank hebt, giet je de batida uit in een tumbler glas met ijs. Als laatste voeg je nog extra crushed ice toe en garneer je met een mooi fruitstuk in het glas.

Deel je zelfgemaakte Batida de Coco via social media

Heb je deze Batida gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate