Bellini Blueberry
User Avatar
door Bart

Bellini's kun je in alle kleuren maken. De Bellini Blue Berry heeft een mooie diepe paarse cassis uitstraling. De Bellini Blue Berry lijkt op een Kir Royal maar maak je met zwarte bessen. Lees hier het recept en maak zelf een lekker Bellini Blue Berry

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Bellini Blueberry
Bellini Blueberry
Bellini’s kun je in allerlei mooie kleuren maken. De Bellini Blueberry is een variant op de Bellini die ik graag wou maken vanwege zijn mooie cassis uitstraling. De Bellini Blueberry lijkt daarmee op een Kir Royal maar maak je met gepureerde verse zwarte bessen.

Wat heb je nodig voor een Bellini Blueberry?

Prosecco
Zwarte bessen (ca 10 stuks per glas)
Limoen (1 partje)
Vodka (1/2 deel)

Hoe maak je een Bellini Blueberry?

Omdat je deze cocktail blend kun je het beste meerdere bellini´s tegelijkertijd maken. Als basis voor deze cocktail maak je een fruitpuree van zwarte bessen. Gebruik een per glas 10 blauwe bessen en voeg hier het sap van een paar limoenpartje aan toe. Dit pureer je. Begin met 2 barlepels van de fruitpuree is in je champagne glas te doen. Doe dit met een zeefje zodat je zo min mogelijk pulp van de blauwe bessen meekrijgt. Voeg hier een scheut vodka (1/2 deel) aan toe. Schenk tot slot het glas geleidelijk vol met prosseco of champagne. Hierna roer je de bellini met een barlepel zodat het 1 egale kleur kleur krijgt. Subtiel garneren met 2 zwarte besjes in het champagneglas.

Bellini cocktails

Bellini’s en andere champagne cocktails kun je in allerlei kleuren maken en kun je perfect voorbereiden. De fruitpuree kun je namelijk perfect invriezen als ijsklontjes. De dag erna heb je heerlijke champagne cocktails. Heerlijk voor een cocktailparty. Bekijk ook de blog: Het geheim van de lekkerste champagne cocktails.

Deel je zelfgemaakte Bellini Blueberry via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate