De Bellini Rosso (ook bekend als Rossini) maak je met een coulis van aardbeien. Ideaal als drankje voor een champagne ontbijt op Valentijnsdag!
De Bellini is een elegante Italiaanse cocktail op basis van prosecco. De klassieke Bellini maak je met gewelde perzik. De rode versie de Bellini, de Bellini Rosso (ook wel bekend als Rossini) maak je met een coulis van aardbeien. Ideaal als drankje voor een champagne ontbijt op Valentijnsdag!
Wat heb je nodig voor een Bellini Rosso?
Prosecco (ca 2 delen)
Aardbeien (4 stuks)
Limoensap (van 1 partje)
Vanillesuiker of gewone suiker (1,5 theelepel)
1 deel = 30 ml
Hoe maak je een Bellini Rosso?
Kies vier 4 mooie aardbeien per glas. Snijd ze in kleine stukjes. Blend of muddle de gesneden aardbeien met een squeeze limoensap en 1,5 barlepel vanillesuiker tot je een mooie egale aardbeiden sap hebt. Schenk dit uit in een champagneglas tot je glas tot ca 40% gevuld is. Daarna vul je je glas met prosecco. Even roeren met je barlepel en opdienen met aardbeitje aan het glas. Cin cin!
Handige tip
Bellini´s en andere champagne cocktails kun je in allerlei kleuren maken en kun je perfect voorbereiden. De fruitpuree kun je namelijk perfect invriezen als ijsklontjes. De dag erna heb je heerlijke champagne cocktails. Ideaal voor een cocktailparty. Bekijk ook de blog: Het geheim van de lekkerste champagne cocktails.
Deel je zelfgemaakte Bellini Rosso via social media
Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.