Between the Sheets
User Avatar
door Bart

Between the Sheets is een echte klassieker. Qua naam lijkt het misschien een vrouwvriendelijke cocktail, maar feitelijk is het een typische wolf in schaapskleren. Als je deze cocktail aangeboden krijgt van een man, is de kans groot dat hij je in het bed probeert te krijgen.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Between the Sheets is een echte klassieker. Qua naam lijkt het misschien een vrouwvriendelijke cocktail, maar feitelijk is het een typische wolf in schaapskleren. Als je deze cocktail aangeboden krijgt van een man, is de kans groot dat hij je “Between the Sheets” probeert te krijgen. En dat is ook niet vreemd als je bekijkt wat er allemaal aan sterke drank in deze cocktail gaat. Cognac, rum en triple sec. Mij iets te sterk. De volgende keer pas ik stiekem mijn dosering aan van deze Between the Sheets. Een gewaarschuwd mens telt voor twee dus let op van wie je deze cocktail aangeboden krijgt ๐Ÿ˜‰

Wat heb je nodig voor de Between the Sheets?

Cognac (1 deel)
Triple sec (1 deel)
Rum (1 deel)
Citroen (sap van een halve citroen)

Hoe maak je de Between the Sheets?

Deze cocktail maak je in een shaker en schenk je uit in een mooi martiniglas of retro glas. Gebruik een shaker met ijsblokjes. Voeg hier van alle ingrediรซnten 1 barmaatje in per glas. Goed shaken en uitschenken in een gekoeld martiniglas. Garneren met een citroenzest of cocktailkersje.

1 deel = 30 ml

NB: wil je de cocktail liever iets zoeter maken? voeg dan een scheutje suikersiroop toe.

Sidecar

Een andere cocktail met cognac en cointreau is de Sidecar. Bekijk het recept.

Deel je zelfgemaakte Between the Sheets via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate