Margarita Day foto
Margarita Day
22 februari is het Margarita Day! Speciaal voor de margarita lovers maakte ik deze spicy Strawberry Margarita. Dit keer heb ik een rim randje gemaakt van een combinatie van chili en zout. Heerlijk – als je ervan houdt tenminste 😉

Wat heb je nodig voor deze Strawberry Margarita?

Tequila (1,5 deel)
Wild Strawberry likeur (0,5 deel)
Limoensap (sap van halve limoen)
Garnering: aardbei
Rim rand: zout + chili

1 deel = 30 ml

Hoe maak je deze Strawberry Margarita?

Meestal maak ik margaritas met verse ingrediënten veel ijs en een blender. Deze Strawberry Margarita heb ik gemaakt in een shaker. Begin met een shaker met ijs. Voeg met een barmaatje 1,5 deel tequila toe en 0,5 deel strawberry likeur. Pers ook verse limoensap uit in de shaker. Even shaken. Voor het uitschenken maak je nog even een rimrandje. Dit doe je door de rand van je cocktailglas in te smeren met de opengesneden limoen. Strooi nu een mix van chili en zout over de rand. Dit blijft plakken aan de rand. (tip: leg er even een bordje onder, anders wordt het echt een flinke plakzooi). Nu kun je de cocktail uitschenken in het margaritaglas. Als laatste nog even garneren met een aardbei en dan ben je helemaal klaar voor die eerste slok!

Frozen Strawberry Margarita

De frozen versie van de Strawberry Margarita is ook heel populair. Check hier het cocktailrecept.

Deel je zelfgemaakte Strawberry Margarita via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate