User Avatar
door Bart

Een blender is natuurlijk heerlijk voor het maken van smoothies. Een blender kun je dus ook erg goed gebruiken om cocktails te maken. Vooral voor cocktails met room, roomijs, vers fruit of andere verse ingrediënten zoals het vermalen van nootjes. Met een blender krijg je veruit het beste resultaat vergeleken met shaken of stirren. De blender zorgt er namelijk voor dat alle ingrediënten vermalen worden tot 1 mooi geheel. Belangrijk bij het gebruiken van een blender voor cocktails is dat je er ijs mee kunt vermalen. Dit zorgt ervoor dat je cocktail lekker ijskoud is.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Een blender is natuurlijk heerlijk voor het maken van smoothies. Een blender kun je dus ook erg goed gebruiken om cocktails te maken. Vooral voor cocktails met room, roomijs, vers fruit of andere verse ingrediënten zoals het vermalen van nootjes. Met een blender krijg je veruit het beste resultaat vergeleken met shaken of stirren. De blender zorgt er namelijk voor dat alle ingrediënten vermalen worden tot 1 mooi geheel. Belangrijk bij het gebruiken van een blender voor cocktails is dat je er ijs mee kunt vermalen. Dit zorgt ervoor dat je cocktail lekker ijskoud is. Hieronder een aantal lekkere blender cocktails.

Wees voorzichtig met het toevoegen van bruisende dranken zoals frisdrank of mousserende wijnen. Het kan wel maar wees er voorzichtig mee in verband met het schuimeffect.

Een greep uit onze blender cocktails

Waar moet je op letten bij een blender?

Als je een cocktail wil maken met behulp van een blender, zijn er een paar belangrijke functionele eisen waaraan je blender moet voldoen:

  1. IJscrusher; Een verse cocktail is het lekkerst als hij ijskoud is. Als je blender niet geschikt is voor het verknisperen/vermalen van ijs dan beperkt dat je mogelijkheden voor cocktails.
  2. Vulopening; De vulopening aan de bovenkant zorgt ervoor dat je tijdens het blenden gemakkelijk soorten drank of fruit kunt toevoegen.
  3. Moment/puls schakelaar; Deze functie bevordert het hakken en vermalen van vers fruit.
  4. Schenktuit; Een schenktuit zorgt ervoor dat je gemakkelijk de inhoud van de mengkom in een glas kan gieten.

Heb jij al een goede blender in je cocktailkeuken?

Niet iedere blender is geschikt voor cocktails. IJsklontjes vermalen is belangrijk om je cocktail koud mee te maken, maar de meeste huis-tuin-en-keuken blenders zijn niet geschikt om ijsklontjes te vermalen. Een geschikte blender speciaal voor lekkere cocktails is deze Hamilton Beach Blender.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate