Sommige dingen zijn gewoon te leuk om niet te doen. Zoals een rum proeverij met een Cubaanse Maestro Ronero. Al jaren willen we op vakantie naar Cuba, maar het is er helaas niet van gekomen. Dus toen we de uitnodiging kregen van Havana Club maakten we onze avond vrij en reden we van Eindhoven naar Amsterdam-Noord waar het nieuwe kantoor van Pernod Ricard zit. Daar werden we ontvangen met Mojito’s waarna we uitleg kregen over de cultuur en historie van de rum van Havana Club.
Havana Club presentatie (1024x683)

Havana Club vs Bacardi

De ene rum is de andere niet. Om dat te laten ervaren begon daarna een proeverij waarbij Havana Club met Bacardi werd vergeleken. Wat een verschil in smaak! En nu herinner ik me weer waarom ik rum vroeger niet lekker vond 😉
Havana Club Maestro Ronero (1024x683)

Cubaanse cocktails

Daarna mochten we zelf met de brand ambassador van Havana Club cocktails gaan maken. De Mojito, de Daiquiri en de Nacional. Hier zie je mij een Daiquiri uitschenken.
Blog Havana Club
De Nacional kende ik nog niet. Het is een elegante cocktail die vernoemd is naar het gelijknamige prestigieuze Nacional hotel in Havana. Je maakt hem met rum (50 ml), limoen (20 ml) suikersiroop (10 ml) en daarnaast gebruik je apricot brandy (10 ml) en ananassap (25 ml). Een mooie en subtiele cocktail.

Leuke Cubaanse rum weetjes

1) Bij het openen van een fles rum wordt traditioneel het eerste beetje rum op de grond gegoten. Voor de santos y los angeles (voor de heiligen en de engelen)
2) Cubanen drinken hun rum het liefst puur en zonder ijs.
3) De Mojito wordt in Cuba gemaakt met fijne witte suiker ipv rietsuiker. Dit lost makkelijker op in de cocktail. Daanaast worden de limoenen niet gemuddled maar geperst en gebruiken ze alleen ijsblokjes of geschaafd ijs ipv crushed ice.
Havana Club Mojito (1024x683)
Uiteraard gingen we niet met lege handen naar huis en kregen we nog een Havana Club pakketje mee. Weer een paar mooi flessen voor bij onze toch al uitpuilende drankvoorraad 😉

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate