Vandaag ontving ik een mooi pakketje met daarin de nieuwe Gaudi fles van Licor 43. Super mooi design, want ik hou van Gaudi en Barcelona. Al watertandend keek ik in de verpakking naar een ticket met Barcelona erop. Heel even dacht (hoopte) ik, zou het misschien … een vliegticket naar Barcelona zijn…
Helaas! Maar ik was die dag vrij en het was mooi herfstweer dus ik maakte er een nieuwe, herfstachtige Manzana 43 cocktail van. En ik dronk hem op mijn dakterras. Door het heerlijk, zonnige herfstweer was het alsof ik op een terrasje in Barcelona zat. Voor even dan he.
Manzana is appel in het Spaans. As in zumo de manzana (appelsap)
Wat heb je nodig voor een Manzana 43?
Licor 43 (30 ml)
Troebele appelsap (60 ml)
Limoensap (halve limoen)
Kaneelstokje
Garnering: appelwaaier met kaneel
Hoe maak je een Manzana 43?
Deze Manzana 43 maak je met troebele appelsap, Licor 43 en limoensap of citroensap. Even shaken in een shaker met ijs en uitschenken in een mooi tumbler glas met ijs. Daarna garneren met appelwaaier met kaneelpoeder en om het een herfstkarakter te geven doe je er nog een kaneelstokje bij.
Salud!
Meer cocktails met Licor 43
Nog meer cocktails met Licor 43 zoals de Licor 43 Sour, de 43 Hot Apple Pie en de Pornstar 43 White Chocolate vind je in onze blog met Licor 43 cocktails.