Bart kan een gin tonic (of andere cocktail met gin) op zijn tijd best waarderen. Dus toen we vanuit premium gin merk Monkey 47 samen met een tiental andere bloggers uitgenodigd werden om mee te gaan naar de distillerij in het Zwarte Woud ging Bart mee namens Cocktailicious!
Monkey 47 blog trip

An unusual gin

Je hebt gin, gin en gin. En zo bestaan er wel honderden gins. Iedere gin met zijn eigen ingrediënten, bereidingswijze en verhaal. De gin van Monkey 47 is een bijzondere gin met een net zo bijzondere oprichter en brein achter het recept van de gin: Alexander Stein.

Aangekomen in de destillerij van Monkey 47 in het kleine plaatsje Lossburg in het mooie landschap van het Zwarte Woud, worden we ontvangen door Alexander himself. Na een eerste gin tonic en een stevige lunch met pretzels – gelukkig maar want er zouden nog meer gin tonics en gin tastings volgen die dag – krijgen we een rondleiding door zijn mooie destillerij waarin Alexander ons op zijn manier meeneemt in zijn verhaal en de manier waarop hij zijn eigen gin distilleert.

Het beste uit 47 ingrediënten

“Als je dan toch zelf helemaal je eigen gin maakt, maak hem dan helemaal zoals je hem zelf wil.” De lijfspreuk van Alexander. Soms gaat hij daarin zelfs tegen de traditionele wetten van het gin destilleren in. Je ziet het terug in de ambachtelijke wijze waarop met de ingrediënten omgegaan wordt. Zo worden de lemon peels allemaal met de hand gepeeld. Het resultaat is een mooie zachte botanische gin met het beste van 47 puur natuurlijke ingrediënten die in kleine hoeveelheden wordt gemaakt. Want zoals Alexander zei: “Als ik kook voor 4 mensen is het lekkerder dan als ik kook voor 100.” En daar ben ik het graag mee eens.

The Wild Monkey

Monkey 47 trip
De naam Monkey komt van een nabijgelegen guesthouse “Die wilden Affen” oftewel The Wild Monkey. In de distillerij zijn allerlei speelse details die hier ook naar verwijzen. Zoals Paul de aap die in de tasting ruimte staat. De koperen ketels hebben namen die komen uit Jungle Book: Cheetah, King Louie en Herr Nilsson.

Species Rara

Als we terug komen in de tasting ruimte staan 6 limited editions met verschillende gekleurde etiketten en kleine tasting glaasjes op ons te wachten. Ieder jaar bedenkt Alexander een nieuwe smaak waarmee hij 1 speciaal ingrediënt toevoegt aan de 47 traditionele ingrediënten en hier een limited edition Monkey 47 van maakt. Met peper, elderberry, bijenhoning van de nabijgelegen imker, etc. Ook proeven we de Monkey Sloe Gin gedestilleerd van de Sloeberry. Een lekker, beetje stroperig likeurtje die het prima doet in de winter. Binnenkort gaat Bart hier een Take it Sloe mee maken. Na afloop kreeg iedereen nog een gepersonaliseerde fles Monkey 47.

Groepsfoto distillerij Monkey 47
Groepsfoto distillerij Monkey 47 – Bart staat tweede van rechts

Aufwiederschnee Monkey 47

Foto credits: Leonie gewoonwateenstudentjesavondseet.nl

Volgende dag werden we getrakteerd op een dik pak verse sneeuw bij ons hotel! Thanx Naomi, Alexander en Monkey 47 voor de leuke trip en aufwiederschnee!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate