Bloody Mimosa foto
User Avatar
door Bart

Heb je nog champagne, prosecco of cava over van het nieuwe jaar? Open je koelkast. Pak ons recept erbij en maak dan je eigen Bloody Mimosa!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Bloody Mimosa foto
Bloody Mimosa

Deze Bloody Mimosa is een variant op de klassieke Mimosa die je maakt met sinaasappels. In plaats van sinaasappels hebben we bloedsinaasappels gebruikt. Dus heb je nog champagne, prosecco of cava over van het nieuwe jaar? Doe dan je koelkast open en maak deze Bloody Mimosa!

De Mimosa is een klassieker onder de cocktails. Het klassieke recept van de Mimosa is sinaasappelsap met champagne of bruisende wijn, opgediend in een champagne glas. Je kunt variรซren met andere citrus vruchten zoals grapefruit of bloedsinaasappel.

Wat heb je nodig voor een Bloody Mimosa? (recept voor 1 cocktail)

Sap van bloedsinaasappel (1 stuk)
Champagne (of prosecco, cava als er maar bubbels in zitten) – 2 delen

1 deel = 30 ml

Bloedsinaasappel

Een bloedsinaasappel is roder van kleur vooral van de binnenkant. Qua smaak is de bloedsinaasappel wat meer friszuur vergeleken met de sinaasappel. De bloedsinaasappel wordt ook wel de wijnsinaasappel genoemd is goed te combineren met mousserende wijn zoals champagne, cava of prosecco.
Verkrijgbaarheid: in het goede seizoen kun je bloedsinaasappels krijgen bij de grotere AH of bij de Lidl. Je kunt natuurlijk ook perssinaasappels gebruiken voor een klassieke Mimosa.

Hoe maak je een Bloody Mimosa?

Deze cocktail is heel makkelijk om te maken. Je maakt deze Bloody Mimosa door het sap van ca 1 bloedsinaasappel te gebruiken. Goed voor 1 deel. Vul je champagneglas met 1/3 met bloedsinaasappelsap en vul daarna 2/3 met bubbels. Even roeren en garneren met partje bloedsinaasappel.

Zeker het proberen waard: Blood Orange Sour

Nog een ander cocktailrecept dat we gemaakt hebben met bloedsinaasappels is de Blood Orange Sour. Ook zeker het proberen waard!

Deel je Bloody Mimosa op social media

Heb je deze Mimosa gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate